МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ДЕЦИ СРБИЈЕ ИЗ КОСМОСА

Сергеј Рјазански (Скриншот)

Сергеј Рјазански (Скриншот)

На отварању Недеље руског филма у Србији „Бајке детињства” десило се нешто потпуно неочекивано за све присутне. Продуцент Филип Kудријашов је приредио велико изненађење присутној деци, свог пријатеља космоната Сергеја Рјазанског, који се тренутно налази У Међународној свемирској станици, замолио је да сними поздрав из свемира за децу из Србије која ће посетити Недељу руског филма.

„Драги млади гледаоци из Србије, поштована господо, пријатељи, сународници, руски кинематографи, шаљем вам поздраве из Међународне свемирске станице”, рекао је Рјзански. „Недавно смо прелетели изнад Србије и наравно, изнад вашег главног града – Београда. Веома сам срећан што сви ви присуствујете отварању Недеље руског филма, ,Бајке детињства`, јер без бајки, без дечје фантазије, не би било летова у свемир, ни нових открића ни нових успеха. Недеља руског филма у Србији `Бајке детињства` се овај пут одржава у години која је за нас веома посебна – шездесетогодишњици почетка свемирске ере јер је 4. октобра 1957. године наша земља лансирала први вештачки сателит Спутњик.

То је допринело почетку великог свемирског пута. На фестивалу ћете видети одличне анимиране филмове реномираних руских студија и игране филмове који су добили бројне престижне награде. Посебно бих желео да поменем најновији свемирски блокбастер ,Време првих` о изласку првог човека у отворени свемир – о историји Алексеја Архиповича Леонова. Обавезно погледајте! Можда ће неко од вас пожелети да постане астронаут, први астронаут у Србији. Да веома је тешко бити први, али ће твоје име остати записано у времену. Иначе данашње обраћање из свемира је прво у историји наших земаља. Драги пријатељи, гледајте руске дечје филмове, филмове који вас уче да будете бољи људи. Астронаут Роскосмоса Сергеј Рјазански.”

(Извор Б92)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар