МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ГЕВАРА У БЕОГРАДУ

Групно сликање (ЦПН)

Групно сликање (ЦПН)

У Културном центру Београда отворена изложба Art+Science, уз бројне радове домаћих и иностраних уметника.

У организацији Центра за промоцију науке 27. априла,  у Културном центру Београда, отворена је изложба Art+Science. Свечано отварање у пуној Дворани КЦБ-а протекло је уз два наступа уживо: немачке уметничке групе Квадратуре, победника на глобалном конкурсу Art+Science, и Алекса Геваре, перуанског визуелног уметника који ради у Берлину.

Након званичног програма, бројни посетиоци имали су прилике да обиђу оба простора у којима се одвија изложба: галерију Podroom и галерију Артгет, на првом спрату КЦБ-а.

Изложба која је наишла на изузетан пријем прошле године, када је први пут организована, овога пута доступна је на неколико локација: у галерији Podroom и галерији Артгет у КЦБ-у, у Галерији науке и технике САНУ, и на другим локацијама у Ритопеку, Новом Саду и Крагујевцу, а окупиће бројне домаће и иностране уметнике.

Победници овогодишње  националне селекције A+S за 2016/17. такође излажу своје радове у галерији Podroom, а до 25. маја публика ће имати прилику да види експонате двадесетак уметника који долазе из света (Јужна Кореја, Немачка, Перу, Словенија…).

(Извор Центар за промоцоју науке)

 

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар