ТАКНУТО ЋАКНУТО

ЛОХ НЕС ЧАК У ЏОРЏИЈИ

Непознато створење (Википедија)

Непознато створење (Википедија)

Kако је чудовиште из Лох Неса доспело до обале Америке? Труп мртвог морског створења, који је пре неколико дана освануо на једној плажи у америчкој држави Џорџији, многе је подстакао на поређење са чувеним чудовиштем из језера Лох Нес у Шкотској.

Снимак, настао у заштићеном склоништу за дивље животње Волф Ајленд, направио је Џеф Ворен, који је створење приметио док је са својим сином чамцем пловио тим подручјем. Прво је помислио да је у питању мртва фока, пошто је видео чапље које су га черупале. Kада је, међутим, пришао нешто ближе, приметио је да труп на плажи више подсећа на „неко биће попут чудовишта из Лох Неса”.

Због релативно мале главе и дугачког врата, животиња подсећа и на праисторијског плезиосауруса, изумрлу врсту великог морског рептила.

Упитан за кометар, директор америчке Службе за рибу и дивље животиње Ден Еш каже да врста ајкула, позната као гигантска ајкула или голема псина (Cetorhinus maximus), изгледом може да подсећа на плезиосауруса када њено тело почне да се распада.

Kако пише британски „Дејли мејл”, неколико стручњака океанографа упитаних да се изјасне о врсти животиње која се види на снимку још није дало никакав одговор.

(Извор Б92)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар