ТАКНУТО ЋАКНУТО

НЕМА КО ДА ГУРА

seks-1

Има ли оргазма у космосу? Сазнаћемо тек када се отисне двоје првих секстронаута. Али постоји неколико разлога зашто то неће бити тако једноставно изводљиво као што је на Земљи. Службено још није забележено да су то један једини пут астронаути урадили, а главна сметња је недостатак гравитације.

Већ дуго круже гласине, али су их и руска и америчка свемирска агенција порекле. Иако НАСА, вероватно, није изричито забранила секс, постоје тзв. правила понашања у којима се наводе везе од поверења и професионални стандарди. Истовремено се брачним паровима не дозвољава да заједно лете.

На Универзитету Макгил у Монтрреалу детаљно су проучавали секс у космосу и наводе да је главна препрека како остати у близини, с обзиром да нема гравитације која партнере гура једног на другог.

Друга невоља је како избећи да главом не ударе у нешто, јер нема гравитације која би их спречила да не одлебде након сваког покрета.

Непостојање гравитације не делује само на физичке кретње, већ може изазвати сметње у организму тако што утиче на циркулацију крви, а то отежава ерекцију код мушкарца. Нема силе која би вукла крв у доње делове тела, па она одлази у прса и главу. Уато астронаути имају надута лица и набрекле жиле у врату.

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар