МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ПОЧАСТ СРПСКИМ НАУЧНИЦИМА

Уручење признања (Википедија)

У Kини је недавно одржан на велики међународни  конгрес грејања, хлађења и климатизације, заправо енергие која се користи у грађевинама. Организатор је био Универзитет Шандонг из града Јинан. Том приликом је позната издавацка кућа „Елсевир” организовала пријем повдом 40 година излазења цасописа Energy&Buildings и одала признање српским научницима, проф. др Марији Тодоровић и проф. др Браниславу Тодоровићу, који су дуго били чланови издавачког одбора.

Бранислав и Марија Тодоровић

Садашњи главни уредник је у име компаније „Елсевир” уручио угравирану плочу са именом и презименом проф. др Бранислава Тодоровића који је предводио часопис 30 година (све до  2016.).  Почео је са звањем европски уредник, а касније постао главни уредник. Посебно је истакнуто да утицај (impact factor), што је мера квалитета часописа, са 0,3 порастао на 4 (највиша оцена у поменутој научној области) за време док га је уређивао проф. др Бранислав Тодоровић. Збопг тога је истакнути српски научник проглашен почасним главни уредник, први коме је такво звање „Елсевир” доделио.

Истовремено је нагласио да је проф. др Марија Тодоровић као члан редакционог одбора у знатној мери допринела угледу часописа, рецензирајући радове и дајући стручне савете ауторима.

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар