МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ПОДСТРЕК ПРОМОЦИЈИ НАУКЕ

За успомену (ЦПН)

Поводом Дана науке, Центар за промоцију науке (ЦПН) је у Ректорату Универзитета у Београду доделио признања добитницима финансијске подршке за пројекте промоције науке, а у Научном клубу Београд организована је трка робота.

Осму годину заредом, Центар за промоцију науке обележио je национални Дан науке. У Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, у уторак, 10. јула, тим поводом додељeна су признања организацијама и појединцима који су учешћем на Јавном позиву за финансирање пројеката промоције науке представили оригиналне идеје и који ће током наредне године развијати своје пројекте.

Министар Младен Шарчевић

Свечаној додели присуствовали су министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и проректор Универзитета у Београду проф. др Живослав Тешић, a присутнима се обратиo и в.д. директора Центра за промоцију науке др Марко Крстић.

У Мејкерс спејсу у оквиру Научног клуба Београд, организован је Робот маратон током кога су тимови конструисали, програмирали и подешавали своја роботска возила пре велике трке. На истој адреси, али у суседној радионици, за нешто млађе организоване су конструкторске игре. Дан науке, установљен уредбом Владе Србије из 2010. године, обележава се на дан рођења Николе Тесле.

(Извор ЦПН)

 

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар