ТАКНУТО ЋАКНУТО

ПРАШУМА УСРЕД ХОТЕЛА

Због гостију (Википедија)

Због гостију (Википедија)

Светска престоница луксуза добија још један јединствен објекат – први хотел са сопственом прашумом! Отварање је планирано за ову годину, а хотел би требало да се простире на 185.800 квадратних метара и да поседује вештачку плажу!

Од 185.800 квадратних метара хотела,
готово 7.000 биће под прашумом.

Архитекте и градитељи у Дубаију припремају први хотел у свету који има своју сопствену прашуму. Луксузно здање, између осталог, имаће и базен на 25. спрату са стакленим дном кроз које ће се пружати поглед на улице Дубаија, најављена је и вештачка плажа и бројни други садржаји осмишљени за максималан ужитак гостију.

Иза пројекта Rosemont Five Star Hotel & Residences стоји компанија ZAS Architects, а према нацрту, хотел ће чинити 47-спратна кула, а тик уз њу биће и стамбена зграда исте висине са око 280 стамбених јединица. Од 185.800 квадратних метара хотела, готово 7.000 биће под прашумом.

Град познат по вештачким острвима и архитектури која обара рекорде, у 2018. години дочекује пројекат вредан 550 милиона долара (450 милиона евра) који редефинише луксуз. Према наводима идејних твораца овог до сада незамисливог угоститељског објекта, и сам долазак у хотел биће доживљај. Госте ће поздравити динамичне тродимензионалне пројекције које ће улазни део претварати у прашуму или огроман акваријум.

У фоајеу ће роботи преузимати пртљаг. Гости хотела и резиденти зграде моћи ће да уживају у куглању, парку са трамполинама и броним другим занимацијама смештеним у заједничкој бази ових кула близнакиња. На врху петоспратне базе биће џунгла са водопадима, потоцима и сензорним системом за падавине који ће атмосферу чинити налик на ону у влажној прашуми.

(Извор РТС)

 

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар