ТАКНУТО ЋАКНУТО

ПРОГРАМИРАЊЕ ЉУДИ

Деловање на мозак (Википедија)

Деловање на мозак (Википедија)

Бивша директорка и чланица управе „Дилона”, инвестиционе компаније на Волстриту, и некадашња помоћница повереника при Министарству урбаног развоја у САД током администрације Џорџа Буша млађег, Kетрин Остин Фитс изашла је у јавност са шокантним информацијама разговора који је начула још давне 1984. године.

Радећи на Волстриту, 1984. године она је чула тајни разговор директора који је, како каже, на смрт преплашио. Чула је како разговарају о томе да ће програмирати људе сублиминалном технологијом коју ће распоредити кроз телевизијске таласе.

Она је дала ексклузиван интервју једном америчком интернет порталу где је споменула како је, након што је чула разговор који никако није смела да чује, отишла кући и прво што је направила избацила је ТВ из куће! Никада га више није унела, јер како говори, то је главни алат преко ког програмирају људе да чине оно што они желе и да тога никад не буду свесни.

Остин је упозорила како данас није само телевизија та која се користи сублиминалним техникама за „програмирање” јавности. Упозорава да је техника јако узнапредовала и да корисници морају бити свесни да се на њих утиче и преко мобилних, радија и преко интернета. Дала је пример како финансијске компаније већ дуго користе сублиминалне технике које помажу да увере људе да дижу кредите, позајмљују, трговачки ланци да троше и купују оно што им не треба итд. Она је нагласила како уверења не морају да буду бити тако наивна и бенигна, већ кад дође време моћи ће вас уверити и у пуно опасније ствари!

Реч је о манипулацији људском свести, што је страшно јер то значи да елита, ако не препознамо манипулацију, кроји човека по својој вољи, управља његовим мислима и поступцима, а што значи да човек постаје само лутка на концу елите.

(Извор Kурир)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар