МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ПРВИ НА СВЕТУ У РАСПРАВАМА

Милош Марјановић и Теодора Рашетар (фото Правни факултет)

Милош Марјановић и Теодора Рашетар (фото Правни факултет)

Студенти из Србије, Милош Марјановић са Правног факултета и Теодора Решетар са Филолошког факултета Универзитета у Београду, освојили су прво место на Светском универзитетском дебатном првенству у Хагу (27. децембар 2016. -4. јануар 2017) у категорији енглески као страни језик.

Милош Марјановић и Теодора Рашетар су у финалу дебатовали са студентима из Немачке, Кине и Индонезије на тему: „Овај дом верује да европска левица треба да промовише радикално леву политичку агенду, укључујући национализацију великих индустријских постројења, изузетно високе стопе пореза на богатство и проширење државе благостања”.
Огњен Милaдиновић с Правног факултета проглашен је за првог најбољег говорника у категорији енглески као страни језик. Поред одличног пласмана, он је поставио светски рекорд с највише постигнутих говорничких поена у категорији енглески језик као други језик.

Србију је представљало шест
тимова од којих су, чак, три
прошла у четвртфинале у
категорији енглески језик
као други језик.

Јелисавета Станишић са Високе школе за пословну економију и предузетништво и бивши студент Правног факултета проглашена је за другог најбољег говорника у категорији енглески као страни језик, док је Милош Марјановић проглашен трећим.
На такмичењу које се организује од 1981. године учествовало је више од 800 студената из 95 земаља, а Србију је представљало шест тимова од којих су, чак, три прошла у четвртфинале у категорији енглески језик као други језик.
Светско универзитетско дебатно првенство које се одржава сваке зиме у другој земљи света је у форми британске парламентарне дебате, а подељено је у три такмичарске категирије и највеће је годишње окупљање студената на свету. Следеће светско првенство биће у Мексику, а европско у Естонији.
По повратку у Србију, за наше дебатере је организован свечани пријем у деканату Правног факултета Универзитета у Београду и у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.
(Извор: Правни факултет)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар