МЕЂУ ИЗМЕЂУ

РАФ ПРВИ ИЗ ИНФОРМАТИKЕ

Никола Јовановић, Иван Дејковић и Душан Здравковић

На такмичењу из информатике на овогодишњој Електријади екипа студената Рачунарског факултета освојила је прво место!

Електријада за већину студената представља извор позитивне енергије, добру забаву и незаборавне моменте, а самим тим најлепше проведено време у току студирања. Ако можете да замислите 2.000 студената пет дана заједно на једном месту (од 19. до 24. маја у Вудви), како се добро проводе 24 часа дневно, тако што се такмиче у науци, навијају на утакмицама за своје факултете, забављају скоро уопште неспавајући, онда можда имате добру представу. Тешко је описати то јединствено искуство и, свакако, вредно га је доживети.

Победнички тим чинили су Душан
Здравковић, Никола Јовановић и Иван
Дејковић. У индивидуалној конкуренцији
из информатике изванредне резултате
остварили су студенти Душан Здравковић
(прво место) и Никола Јовановић (друго место).

Формални део ове манифестације чине такмичења у знању и спорту, где се студенти такмиче у индивидуалној конкуренцији, али и екипно за што бољи пласман својих факултета. Међународни сусрет студената електротехнике који уједињује студенте широм Балкана ове године одржан је у Будви, а студентима Рачунарског факултета донео је мноштво медаља и момената заувек урезаних у сећању.

На такмичењу из информатике екипа Рачунарског факултета освојила је прво место! Победнички тим чинили су Душан Здравковић, Никола Јовановић и Иван Дејковић. У индивидуалној конкуренцији из информатике изванредне резултате остварили су студенти Душан Здравковић (прво место) и Никола Јовановић (друго место).

Душан Здравковић

„Труд се исплатио након две године такмичења, када нам је победа измицала за мало. Ове године били смо концентрисани и мотивисани, па је тако и дошао одличан резултат”, не крије задовољство не крије такмичар Душан Здравковић, који је, осим појединачно првог места из информатике, најуспешнији био и из објектно оријентисаног програмирања.

РАФ-овци су на овогодишњој Електријади заблистали у свим научним дисциплинама у којима су учествовали. Осим што су екипно тријумфовали на такмичењу из информатике, одличне резултате постигли су и на такмичењима из математике, објектно оријентисаног програмирања, и физике.

На такмичењу из математике 1 Радоица Драшкић, Лука Вукелић и Дејана Мандић заузели су другу позицију, а индивидуално Радоица Драшкић треће место.

Другопласирани математичари

Своје програмерско знање доказали су и на такмичењу из објектно оријентисаног програмирањам накојем РАФ-а освојила друго место. Овај успешан тим чинили су Душан Здравковић, Стефан Живковић и Вукоман Стојановић, док се појединачно издвојио Душан Здравковић заузевши прво место.

Другопласирани тим програмера

У физици су РАФ-овци заузели трећу позицију (Милоје Ђукановић, Никола Тасић и Јована Тодоровић), а исто место у појединачној конкуренцији Милоје Ђукановић.

Трећепласирани физичари

Иначе, научним дисциплинама на овогодишњој Електријади надметали су се: Електротехнички факултет Београд, Електротехнички факултет Бања Лука, Факултет техничких наука Нови Сад, Електронски факултет Ниш, Рачунарски факултет Београд, Факултет електротехнике Тузла, Електротехнички факултет Источно Сарајево, Факултет техничких наука Чачак и Електротехнички факултет Подгорица.

Рачунарски факултет се укључио 2016. године и за сада је једина приватна високошколска устамова која је стекла право да се такмичи у научним дисциплинама. РАФ-овци су бриљирали у свим надметањима ове године, те су тако у укупном пласману у научним дисциплинама освојили 2. Место, иако су се такмичили само пет од укупно 14 дисциплина!

„Мислим да победа из информатике и друго место у генералном пласману у науци доста значе свим такмичарима, јер смо оправдали очекивања и нисмо подлегли притиску, а свакако то много значи и Рачунарском факултету, због чега смо сви веома поносни”, закључио је Душан Здравковић.

Извештај у сливи и речи завршили смо, као што видите, групним снимком  РАФ-оваца у Будви.

Александра Мартиновић

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар