МЕЂУ ИЗМЕЂУ

СРПСКИ ФИЛОЗОФ ПРВАК СВЕТА

Милан Миленовић (Лична архива)

Милан Миленовић (Лична архива)

Победник Филозофске олимпијаде, која је од 25. до 28. маја одржана у Ротердаму, јесте нишки матурант Милан Миленовић (18).

Ученик гимназије „Светозар Марковић”  је својим есејом, који се бавио толеранцијом као професионални однос или људска врлина по угледу на јапанског филозофа Томонобија Имамичија, одушевио жири кога су чинили професори филозофије са неколико угледних европских универзитета. За конкуренцију имао чак 96 такмичара из 45 земаља света.

„Искрено, захваљујући професорки Бојани Јовановић заволео сам филозофију. Једноставно ми је њен приступ да нам приближи ову науку помогао да схватим зашто је потребно размишљати својом главом и имати свој став о свему. По школском програму филозофија се у гимназијама углавном изучава као историја филозофије али је мени било потребно нешто више и управо ми је тај пут показала професорка Бојана”, каже Милан Миленовић, који се припрема за студије медицине.

Милан Миленовић говори неколико страних језикам а Филозофски факултет је могао да упише без полагања пријемног испита захваљујући успеху на републичком такмичењу. Одлучио је да наставио породичну традицију: „Етика у медицини је веома битна и у томе видим наставак мог дружења са филозофијом”.

(Извор Магазинсана)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар