ТАКНУТО ЋАКНУТО

ЗЕМЉИНА РАВНА СЕНКА?!

Зар није округла? (Википедија)

Зар није округла? (Википедија)

Амерички астрофизичар Нил Деграс Тајснон је, по ко зна који пут, изнео још један прилично очигледан доказ који потврђује очигледну истину.

На свету још увек постоје људи, који упркос деценијама научног напретка, избегавају да прихвате постојање научних сазнања, који су и после година учења и студирања у стању да тврде – да је Земља равна.

Упркос чињеници да бројни летови у свемир, заједничке мисије различитих држава на Међународној свемирској станици, скорији летови које је спровела компаније Илона Маска, и бројни научни радови великог броја учених људи широм света доказују да је Земља округла – равноземљаши не одустају.

„Kада погледате облик Земљине сенке,
која пада на Месец, он је увек заобљен.
Увек је заобљен! Да је Земља равна, и
сенка би понекад била равна. А до сада
никада нисмо видели равну сенку Земље!”

Амерички астрофизичар Нил Деграс Тајснон је, по ко зна који пут, изнео још један прилично очигледан доказ који потврђује очигледну истину. У разговору за „Старток ТВ”, Тејсон је као пример искористио лунарну еклипсу, односно помрачење Месеца. Током помрачења Месеца, Сунце ће увек сенку Земље бацати у свемир. Такође, током трајања помрачења, Месец ће проћи кроз ту сенку.

„Kада погледате облик Земљине сенке, која пада на Месец, он је увек заобљен. Увек је заобљен! Да је Земља равна, и сенка би понекад била равна. А до сада никада нисмо видели равну сенку Земље!”, рекао је Тајсон.  „У ствари, она ће увек изгледати као један сегмент лука кружнице, без обзира на орјентацију Месеца и Сунца. А заобљену сенку може да има само оно што има савршено сферичан облик”, истакао је познати амерички астрофизичар.

На питање, због чега онда равноземљаши упорно тврде да је Земља равна плоча, Тајсон каже: „Живимо у земљи чији је образовни систем осуђен на пропаст. А образовни систем не треба људе да учи само оно што би требало да знају, већ и како да размишљају о знању и информацијама које до њих стижу. Ако немате такво образовање, људи ће трчати унаоколо верујући у све и свашта”. закључио је Нил Деграс Тајсон.

(Извор Б92)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар