ТАКНУТО ЋАКНУТО

ЖЕНСКЕ ТОРБЕ С БАКТЕРИЈАМА

Извор заразе (Википедија)

Извор заразе (Википедија)

Жене нигде не иду без торбице и управо због тога су их стручњаци за домаћинство прогласили идеалним местом за бактерије. Према новом водичу Института Good Housekeeping, у домаћинству постоји осам места, односно предмета, на којима има више бактерија него у тоалету.

Међу тим предметима су и четкице за зубе, даљински управљачи и пешкири из купатила. Док се санитарни, кухињски и други простори који се сматрају прљавим подручјима редовно чисте, друга, неочекиванија, места и предмети изгледа захтевају темељније чишћење.

„Мало је оних који сваке седмице имају времена да очисте све што је потребно, али и када имамо времена занемарујемо ствари које носе опасност”, наводи се у извештају.

Један од тих предмета је четкица за зубе на којој се скупљају бактерије из власникових уста и из ваздуха које потичу из оближње ве-це шоље. Магнет за бактерије су и даљински управљачи, тастатуре, екрани, пешкири, кухињске крпе, кућни љубимци, теписи и кухињске сунђери.

Како би спречили ширење бактерија, стручњаци вам препоручују да торбицу никада не спуштате на под у ресторанима, возовима или тоалетима.

Такође, увек би пре пуштања воде требало спустити поклопац на ве-це шољи, а четкица за зубе се пре коришћења треба потопити у воду за испирање уста.

(Извор РТС)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар