МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ИНТЕЛИГЕНТНИ ЗАБОРАВ

Pixabay

Научници су закључили да је заборавност карактеристика људи са високим коефицијентом интелигенције.

Ако сте дошли у ситуацију да се запитате због чега вам сметају неке ствари које већина људи ради или имате навике које ни сами себи не можете да објасните, можда сте паметнији него што претпостављате. Добро памћење је једна од најпозитивнијих људских одлика, којом се многи диче. Међутим, научници су утврдили да је заборављање подједнако важно као и памћење.

Постоје други неочекивани и чудни показатељи високог коефицијента интелигенције. Ово сусамо неки: брзо ходање, обожавање чоколаде, антипатија према дописивању, осетљивост на осећања других људи, узнемиреност приликом произвођења иритантних звукова других људи…

Лоша меморија заправо је механизам којим мозак прави простор за важне информације, чувајући га притом од трошења ресурса и енергије. Научници су закључили да је заборавност карактеристика људи са високим коефицијентом интелигенције. Такође људи који с времена на време псују паметнији су од других. Исто важи и за љубитеље мачака.

Постоје и други неочекивани и чудни показатељи високог коефицијента интелигенције. Ово су само неки од њих: брзо ходање, обожавање чоколаде, антипатија према дописивању, осетљивост на осећања других људи, узнемиреност приликом произвођења иритантних звукова других људи…

Међу лошим особинама интелигентних људи спада и лењост. Ово не значи да они не воле да раде, већ да више воле да проводе време размишљајући. Због опседнутости својим мислима често заборављају или их смара да ураде одређене ствари. Следећи пут када нешто заборавите, не очајавајте, можда је у питању само знак високе интелигенције.

(Извор Блиц)

О аутору

Stanko

Оставите коментар