MEĐU IZMEĐU

LEKOVI ZA DUŽI ŽIVOT

534 pregleda

Vladimir Havinson, koga je odlikovao Vladimir Putin, a bio je nominovan i za Nobelovu nagradu, tvrdi da peptidni preparati produžavaju život, jačaju imunitet i obnavljaju endokrinološki sistem.

U Rusiji su već dostupni revolucionarni lekovi koji produžavaju život za čak 40 godina, tvrdi ugledni profesor Instituta za bioregulaciju i gerontologiju u Sant Peterburgu, Vladimir Havinson. Ovaj svetski poznati gerontolog, je za svoje otkriće bio nominovan i za Nobelovu nagradu 2011. godine, a predsednik Rusije Vladimir Putin ga je za zasluge u naučnom radu odlikovao najvišim priznanjem.Njegovi eksperimenti su pokazali da uvođenje takozvanih peptidnih preparata produžava život za 30 do 40 procenata. Peptidi jačaju imunitet i obnavljaju endokrinološki sistem.

Profesor Havinson se ovom revolucionarnom temom bavi još od osamdesetih godina, kada su sovjetski vojnici usled izloženosti radijaciji pokazali znake prevremenog starenja i kada je bilo potrebno pronaći način da se proces starenja preokrene.Havinson ukazuje i da je neophodno napraviti i „genetski pasoš i videti da li čovek ima predispozicije za rak. Ako postoji takav gen, ovi preparati mogu da uspore genetsku aktivnost.Havinson kaže da je danas dostupno šest lekova koji se zasnivaju na takozvanoj „teoriji peptidne tehnologije, koja u interakciji s DNK povećava proizvodnju proteina, što produžava životni vek.

Peptidi su prirodni preparati koji se sastoje od aminokiselina, objašnjava profesor Havinson. Reč je o materijama u čije molekule su ugrađeni lanci više aminokiselina, povezane međusobno peptidnim vezama. Utvrdili smo da peptidi regulišu aktivnost gena putem komplementarnog vezivanja sa odredenim delom DNK. Oni prenose informacije strogo određenom tipu ćelija, što znači da peptid deluje na strogo definisani tip tkiva ili organa.Peptidi mogu biti prirodni po poreklu i nalaze se u našoj svakodnevnoj ishrani, ili mogu biti sintetičke hemikalije koje se proizvode u laboratoriji. Njihova snaga je u tome što deluju na odgađanje prvih znakova starenja i regenerišu ćelije ljudskog organizma.

(Izvor Informer)

O autoru

administrator

1 komentar

Ostavite komentar