MEĐU IZMEĐU

LIČI NA BIOLOŠKI RAT

1.402 pregleda

Situacija sa pandemijom virusa korona liči na probu biološkog rata, izjavio je dečji hirurg, dr sci. med. Leonid Rošalj.

„Kada analiziram trenutnu situaciju, shvatam da je ovo proba biološkog rata. Ne kažem da je ovaj virus napravio čovek, nema dovoljno osnova za ovakve tvrdnje, a i ja nisam virolog. Ali ovo je testiranje zdravstvenog sistema, uključujući i biološku zaštitu zemlje, istakao je Rošalj u intervjuu za „Forbs.

On ukazuje na to da virus ne poznaje granice i da je nemoguće predvideti širenje epidemije, jer se ljudi iz različitih zemalja drugačije ponašaju, uprkos svim ograničenjima.Prema rečima Rošalja, u Rusiji su se u borbu protiv virusa korona uključili svi, uključujući i predsednika i vladu.Ruski lekar smatra da je niska stopa smrtnosti u zemlji povezana sa pravovremenim uvođenjem ograničenja ulaska u zemlju i merama unutrašnje kontrole.

Rošalj poručuje da je neophodno nastaviti sa nošenjem maski i rukavica, da ne treba slati prehlađenu i bolesnu decu u vrtiće, da treba poštovati sanitarne mere u preduzećima, zabraniti dolazak na posao radnicima koji se ne osećaju dobro i sprovoditi testiranje na virus koronu.

„Virus korona testira izdržljivost čovečanstva i to kako bismo podneli ozbiljnu biološku katastrofu, zaključuje lekar.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar