MEĐU IZMEĐU

NAJBRŽI BEŽIČNI PUNJAČ

324 pregleda

Dok se radujemo novim uređajima i njihovim mogućnostima, pa i brzinama punjenja koje su sve veće, uvek se nađe neka kompanija koja nas prijatno iznenadi u trenutku kada niko ne očekuje. U poslednje vreme su to uglavnom kineske kompanije pa je prvi takav telefon koji će izaći na tržište najverovatnije OnePlus 8 sa brzinom bežičnog punjenja od 30W.

Iako je to prilično dobar rezultat, ne možemo da zanemarimo navode kompanije Oppo koji kažu da će u vreme izlaska njihovog uređaja Reno Ace 2, na tržište izaći i najbrži punjač na svetu.

Sa 40W na 65W…bez žica

Podržavaće odličnih 40W bežičnog punjenja po Air VOOC standardnu, što u potpunosti napuni uređaj čija baterija ima 4000 mAh za manje od sat vremena. Poput njihovog prethodnika koji nije 5G, ali i skorijeg Find X2 Pro, novi model iz „Reno” serije Ace 2 podržava i SupetVOOC 2.0 bežično punjenje koje mu sa opcionim punjačem omogućava da se puni brzinom od 65W, što u praksi znači telefon sa punom baterijom za pola sata.

I druge kompanje imaju svoje tehnologije kojima pokušavaju da za što kraće vreme bezbedno napune svoje uređaje. Tu je „Huavej” sa punjačem od 40W koji će moći da se koristi sa modelom P40 Pro. Tu je i Xiaomi sa sličnom brzinom punjenja, ali ne treba zaboraviti ni Vivo, sa tehnologijom Wireless Super FlashCharge od 60W koja stiže kasnije u toku godine.

(Izvor PC Press)

O autoru

administrator

Ostavite komentar