МЕЂУ ИЗМЕЂУ

НОВА ЛИЦА СРПСКЕ НАУКЕ

ЦПН

Овогодишњи Дан науке, 10. јул, обележавамо у складу са мерама борбе против ширења коронавируса, кроз програм уживо на ЦПН Инстаграм профилу, а ову прилику искористићемо да вам представимо и нова, млада лица науке.

У петак, 10. јула, од 18 до 19 часова, на Инстаграм профилу Центра за промоцију науке организоваћемо Виртуелну научну правионицу, кроз коју комбинујемо уметност, науку и стварање. Овај пут, приче о науци причају се сенкама, а научни демонстратори и демонстраторке показаће како се на необичан начин и уз маштовиту употребу свакодневних предмета који нас окружују може представити оно што нас највише одушевљава у науци. Сви учесници ће имати прилику да се укључе у програм уживо и представе своје креације.

Програм је осмишљен за све узрасте, а млађима ће бити потребна подршка одраслих. Од оних који се укључе очекује се да користе материјале и предмете које имају у стану, уз батеријску лампу и могућност да се замрачи део просторије у којој се налазе. Да би се пратио програм уживо, потребно је да на Инстраграму, преко апликације на свом телефону, нађете профил ЦПН-а: centar_za_promociju_nauke.

Дан науке обележићемо и уз програм Лица науке, наше најмлађе научнице и научнике, садашња и будућа лица науке у Србији. У нашој кампањи Лица науке, која ће се одвијати од 10. до 31. јула у виртуелном простору друштвених мрежа Центра за промоцију науке, учествује 22 деце која су у току протекле и ове године на нашим Дечјим научним камповима широм Србије показала посебно интересовање за науку, истраживачки дух, радозналост, критичко мишљење и спремност за сарадњу у тимовима – кључне компетенције којима развијамо научну писменост и љубав према науци. Лица науке причају своје приче о томе шта воле да истражују и зашто воле науку.

Приче наших лица науке приказујемо и кроз поставку у излогу Микрогалерије Центра за промоцију науке, у Улици краља Петра 46. Поред инспиративних прича ових младих људи, сви су позвани да на друштвеним мрежама ЦПН-а поделе своје приче о науци кроз hešteg #volimdaistražujem.

(Извор ЦПН)

О аутору

Stanko

Оставите коментар