MEĐU IZMEĐU

NOVA LICA SRPSKE NAUKE

298 pregleda

Ovogodišnji Dan nauke, 10. jul, obeležavamo u skladu sa merama borbe protiv širenja koronavirusa, kroz program uživo na CPN Instagram profilu, a ovu priliku iskoristićemo da vam predstavimo i nova, mlada lica nauke.

U petak, 10. jula, od 18 do 19 časova, na Instagram profilu Centra za promociju nauke organizovaćemo Virtuelnu naučnu pravionicu, kroz koju kombinujemo umetnost, nauku i stvaranje. Ovaj put, priče o nauci pričaju se senkama, a naučni demonstratori i demonstratorke pokazaće kako se na neobičan način i uz maštovitu upotrebu svakodnevnih predmeta koji nas okružuju može predstaviti ono što nas najviše oduševljava u nauci. Svi učesnici će imati priliku da se uključe u program uživo i predstave svoje kreacije.

Program je osmišljen za sve uzraste, a mlađima će biti potrebna podrška odraslih. Od onih koji se uključe očekuje se da koriste materijale i predmete koje imaju u stanu, uz baterijsku lampu i mogućnost da se zamrači deo prostorije u kojoj se nalaze.Da bi se pratio program uživo, potrebno je da na Instragramu, preko aplikacije na svom telefonu, nađete profil CPN-a: centar_za_promociju_nauke.

Dan nauke obeležićemo i uz program Lica nauke, naše najmlađe naučnice i naučnike, sadašnja i buduća lica nauke u Srbiji. U našoj kampanji Lica nauke, koja će se odvijati od 10. do 31. jula u virtuelnom prostoru društvenih mreža Centra za promociju nauke, učestvuje 22 dece koja su u toku protekle i ove godine na našim Dečjim naučnim kampovima širom Srbije pokazala posebno interesovanje za nauku, istraživački duh, radoznalost, kritičko mišljenje i spremnost za saradnju u timovima – ključne kompetencije kojima razvijamo naučnu pismenost i ljubav prema nauci. Lica nauke pričaju svoje priče o tome šta vole da istražuju i zašto vole nauku.

Priče naših lica nauke prikazujemo i kroz postavku u izlogu Mikrogalerije Centra za promociju nauke, u Ulici kralja Petra 46.Pored inspirativnih priča ovih mladih ljudi, svi su pozvani da na društvenim mrežama CPN-a podele svoje priče o nauci kroz hešteg #volimdaistražujem.

(Izvor CPN)

O autoru

administrator

Ostavite komentar