АТИНСКИ ТРГ

ОСАМ ПУТА ВИШЕ УМРЛИХ

Pixabay

За поновно успостављање неопходне чврсте спреге између Kризног штаба и народа неопходно је исправити статистику о ковиду-19 у Србији која је тренутно нетачна.


Проф. др
Горан Белојевић

 

Без тога остаће мрља не само на српској епидемиологији него на целокупној српској превентивној медицини. Накарадном организацијом здравствене службе у Србији превентивна медицина је распарчана, тако да се сада стиче погрешан утисак да је епидемија ковида 19-у Србији посао искључиво за епидемиологе.

Далеко од тога.

То је и довело до овог ћорсокака. Свака епидемија мора да се третира холистички, укључујући целу превентивну медицину. Моторна снага превентивне медицине јесте статистика. Ако замислимо да је српска превентивна медицина бензински мотор, тренутно се у њу сипа дизел гориво. Резултат је штуцање мотора и велико незадовољство и возача и путника.

Управо толико процењујем да је тачан морталитет и морбидитет у Србији од ковида 19. Умрлих 5.000, оболелих 128.000.

Kако решити овај проблем? Лако! То могу урадити и НВО, али боље је да то уради Kризни штаб. Треба изаћи пред народ и рећи: „Погрешили смо, исправљамо велику грешку и од сада радимо како треба!

Затражити од свих српских ЈKП гробља извештај колико је сахрана извршено од марта наовамо у лименом сандуку или је извршена кремација са ознаком да је у питању заразна болест. То су практично све случајеви ковида-19, јер су други спорадични случајеви заразних болести због којих се сахрана мора извршити у лименом сандуку сада у Србији занемарљиво ретки.

По мојој процени добиће се цифра од око 5.000 случајева, што је око осам пута више од званичне бројке. Идемо сада у основну школу. На светском нивоу леталитет од ковида 19 је 700.000/18.000.000 x 100 = 3,9% морбидитет од ковида-19 у Србији рачунамо исто у основној школи по формули 5.000 = 3,9 X/100. X = 500.000 /3,9 = 128.000.

Управо толико процењујем да је тачан морталитет и морбидитет у Србији од ковида 19. Умрлих 5.000, оболелих 128.000. О новим тачним подацима о морталитету и морбидитету од ковида-19 требало би обавестити СЗО и наставити даље са тачном статистиком о ковиду-19 без манипулација. Биће још доста посла!

(Извор Данас)

О аутору

Stanko

Оставите коментар