MEĐU IZMEĐU

PIJTE SAMO SOBNU VODU

275 pregleda

Zašto je važno da pijemo vodu sobne temperature tokom letnjih vrućina?

Kada su leti temperature iznad 30 stepeni Celzijusa, a nivo vlažnosti visok, pa ne možete normalno da dišete, najradije posegnete za čašom vode ili nekog napitka s puno leda kako biste se rashladili.Možda biste trebali da budete oprezniji sa ledom jer naučnici upozoravaju da hladna voda zapravo usporava hidrataciju organizma i da je na visokim temperaturama najbolje piti vodu odnosno napitke sobne temperature jer njih organizam brže apsorbuje.

Ukoliko pijete hladna pića odmah nakon obroka, postoji velika mogućnost da se prehladite, čak i tokom letnjih vrućina. Kad steknete naviku konzumiranja vode sobne temperature, primetićete ogromno poboljšanje kada je probava u pitanju i bolje ćete se osećati tokom i nakon obroka.

Konzumiranje toplog čaja na temperature od 30 stepeni je mnogima nezamislivo, ali takođe ima svojih prednosti.Topli napici će podstaći znojenje i tako će vas rashladiti, ali pod jednim uslovom – kada nivo vlage u vazduhu nije visok, zapravo kada je vazduh suv.Efekt će biti još bolji ako nosite odeću koja ne zadržava vlagu, odnosno koja omogućava isparavanje, a to je najčešće slučaj sa odećom od prirodnih materijala.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar