MEĐU IZMEĐU

FILIP KOLDŽIĆ SREBRNI

230 pregleda

Učenik četvrtog razreda Matematičke gimnazije Filip Koldžić osvojio je srebrnu medalju na Međunarodnoj mendeljejevskoj hemijskoj olimpijadi, a i ostali takmičari iz Srbije postigli su zapažen rezultat, saopštio je Prirodno-matematički fakultet iz Beograda.

Srpski đaci su prvi put ove godine dobili priliku da učestvuju na ovom prestižnom takmičenju iz hemije koje već više od pola veka okuplja srednjoškolce iz različitih država.Tim iz Srbije su, pored Koldžića, činili Jovan Marković, đak trećeg razreda gimnazije iz Kruševca, Žarko Ivković, đak četvrtog razreda Gimnazije Svetozar Marković” iz Niša, i Vasilije Pantelić, đak trećeg razreda 14. Beogradske gimnazije.

Pripreme za takmičenje održane su na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu. Iako je bilo planirano da se ovogodišnja 54. Međunarodna mendeljejevska olimpijada održi u aprilu u Budimpešti, zbog trenutne pandemije virusa korona takmičenje je održano između 13. i 18. jula preko interneta.Organizator takmičenja bio je Departman za hemiju Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar