MEĐU IZMEĐU

KAPSULA ŠTITI OD KORONE

292 pregleda

Koronavirus je inspirisao i iranske stručnjake da naprave pravu hotelsku kapsulu koja se može postaviti gde god ima vode i struje. Noćenje je 20 dolara, a cena kapsule oko 5.000 dolara.

Pilot-model hotela sa kapsulama, predstavljen je u Teheranu. Kapsula je u obliku kocke sa ugrađenim krevetom, TV ekranom, vaj-fajem pristupom i ostalim pogodnostima.Kapsula je planirana da se koristi na lokacijama kao što su aerodromi, putnički terminali i železnice kao pristupačan smeštaj za kratke boravke za putnike u potrazi za odmorom za laku noć.

(ParsToday)

„Ukupni troškovi proizvodnje su sada 5.000 do 7.000 dolara, ali se ide na smanjenje cene, a samim tim i na smanjenje cene smeštaja. Posteljina se automatski menja bez ulaženja u kapsulu, kaže Valeri Termuti iz Ministarstva teritorijalne uprave.Pitanja bezbednosti u vreme koronavirusa takođe su rešena, pa Iran računa da se ovaj proizvod može izvoziti iz druge zemlje, ali i biti odličan smeštaj medicinskom osoblju.

„Najveća prednost je ta što se može dezinfikovati u vrlo, veoma kratkom roku, Može se dezinfikovati u roku od tri minuta na kovid-19. Veoma je sigurna u smislu kontrole bolesti jer ima mali prostor tako da ga svi mogu lako i udobnije koristiti. Za koronu tu je ultra ljubičasta lampa, a postoje i dva sistema za prečišćavanje vazduha, objašnjava Mesad Sriad iz automobilskog kluba Irana.Najmanje 200 jedinica biće početno postavljeno u različitim gradovima, uključujući Teheran, Mešad, Isfahan, Širaz i Tabriz, a broj će preći 5.000 za dve godine.

(Izvor RTS)

O autoru

administrator

Ostavite komentar