MEĐU IZMEĐU

MOSKVA GRAD BUDUĆNOSTI

790 pregleda

Moskva je ušla u prvih 20 najperspektivnijih evropskih gradova za ulaganje u tehnologiju, inovacije i startapove – ruska prestonica zauzela je 18. mesto od 76 gradova na rang listi „Gradovi budućnosti, saopšteno je na zvaničnom portalu gradonačelnika Moskve i vlade.

„Pri rangiranju je razmotreno 76 evropskih gradova, koji su procenjeni sa stanovišta privlačenja kapitala, dostupnosti kvalifikovanih zaposlenih i razvijenosti infrastrukture. Moskva je ove godine zauzela 18. mesto, a u jednoj od pet kategorija rejtinga ,Ekosistem startapova’ – odmah se popela na 10. mesto, citirane su na sajtu reči zamenika gradonačelnika Moskve za pitanja ekonomske politike i vlasničko-zemljišnih odnosa Vladimira Jefimova.Prema rečima šefa moskovskog Odeljenja za preduzetništvo i inovativni razvoj Alekseja Fursina, eksperti su visoko ocenili potencijal moskovskog ekosistema startapa. To potvrđuje dostignuća grada u stvaranju uslova za razvoj tehnološkog preduzetništva.

„Moskva svake godine postaje sve atraktivniji grad za ulaganja, uključujući i oblast visokih tehnologija, i uspešno konkuriše svetskim centrima poput Helsinkija i Milana. Grad je stvorio povoljno okruženje za razvijanje startapova i digitalnih platformi. Rad na uvođenju inovativnih rešenja u život grada pokazao je da za njime postoji potreba u periodu režima privremenih ograničenja, kada je drastično porasla potražnja za dobijanje usluga i robe uz pomoć onlajn-servisa, istakao je šef Odeljenja za ekonomsku politiku i razvoj Kiril Purtov.

Ističe se da su među pet lidera London, Pariz, Dablin, Amsterdam i Brisel.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar