MEĐU IZMEĐU

NEMA RASTA OBOLELIH

237 pregleda

Neće biti novog rasta broja obolelih od korone u Rusiji i svetu, smatra poslanik Državne dume Rusije i član Ruske akademije nauka Genadij Oniščenko.

„Ne treba govoriti o novoj pandemiji virusa korone ovog tipa, jer za sedam meseci, koliko je proteklo od prvog slučaja u Kini, nije došlo do veće mutacije gena (virusa) niti će se to i desiti. To je specifičnost ovog virusa, rekao je Oniščenko.

Prema njegovim rečima, SARS i MERS „takođe nisu mutirali, kao što to radi grip“. „A pošto se to ne dešava, u najboljem slučaju, na jesen ćemo isto imati slučajeve korone, ali neće biti pandemije, objasnio je parlamentarac.On smatra da ni sada nije primetan pandemijski skok broja zaraženih koronom.

Pri tome, on je ukazao da se zbog toga što 40 odsto zaraženih nema nikakvih simptoma, ali su nosioci i izvori bolesti, treba pažljivo odnositi prema ljudima starijeg uzrasta koji „ostaju u zoni rizika i moraju da poštuju sve mere zaštite od korone.Oniščenko je pozvao zvanične organe da ljudima govore objektivne informacije i da ako postoje neki razlozi, ne plaše ljude.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar