MEĐU IZMEĐU

ANTIBAKTERIJSKI MOBILNI

142 pregleda

Može da smanji koncentraciju bakterija za 80 odsto u roku od 15 minuta i 99,9 procenata u roku od 24 sata. Proizvođači dodaju da je uređaj potpuno vodootporan i da ga treba redovno prati sapunom i vodom, sredstvima za dezinfekciju, pa čak i izbeljivačima da bi bio čist.

Prvi antibakterijski telefon na svetu koji onemogućuje širenje klica napravljen je u kompaniji Bullitt sa sedištem u Ridingu.Telefon je dobio ime Cat S42, i kako proizvođači tvrde, napravljen je tako da bude „čvrst, izdržljiv i upotrebljiv na više frontova”.Trenutno se može kupiti za 229 funti, ali modeli opremljeni dodatnom antimikrobnom tehnologijom biomaster neće biti dostupni do početka 2021. godine. 

U kompaniji se nadaju da će tu tehnologiju primeniti na druge modele telefona sledeće godine, uključujući osnovne modele sa termovizijskom tehnologijom, ultratanke modele…Telefon koji će imati antibakterijski sistem protiv širenja bakterija zahvaljujući jonima srebra ugrađenim u materijale od kojih je irađen.Iako takvi joni aktivno ne neutrališu bakterije ili viruse, uključujući koronavirus, oni zaustavljaju širenje i umnožavanje patogena, tvrde oni koji su pokrenuli biomaster.

Zaustavljanjem razmnožavanja mikroba, njihov broj se prirodno smanjuje. U kompaniji Bullitt kažu da njihov novi telefon može da smanji koncentraciju bakterija za 80 odsto u roku od 15 minuta i 99,9 procenata u roku od 24 sata.Proizvođači dodaju da je uređaj potpuno vodootporan i da ga treba redovno prati sapunom i vodom, sredstvima za dezinfekciju, pa čak i izbeljivačima da bi bio čist.„Ovo je od vitalnog značaja za one među našim kupcima koji rade u okviru zdravstvene ili socijalne zaštite i one koji za svoj posao posećuju više lokacija”, rekao je Piter Kaningem, potpredsednik kompanije.

Osim što je vodootporan, on je tokom ispitivanja izdržljivosti više puta bačen na čelik sa visine 1,8 metara. Kućište od od neprobojnog stakla i nerđajućeg čelika nije oštećeno.

U toku pandemije koronavirusa, brojni su saveti o pranju ruku i dezinfekciji predmeta koje svakodnevno koristimo.Profesor Piter Hal sa Univerziteta u Vaterlou smatra da telefone treba čistiti dva puta dnevno, da bi se sprečio dalji prenos virusa.Alkoholne maramice su najpogodnije za ubijanje virusa, a „Epl” preporučuje upotrebu krpe od mikrovlakana i sapunice.

Osim što je vodootporan, novi telefon kompanije Bullitt je tokom ispitivanja izdržljivosti više puta je bačen na čelik sa visine 1,8 metara.Kućište od od neprobojnog stakla i nerđajućeg čelika nije oštećeno, a posle testova, na njemu nisu bili primetni tragovi prljavštine koja se zadržala.Proizvođači telefona kažu da bi se opcija termičkog skeniranja koja će biti opcija u vidu aplikacije kod novog modela mobilnog telefona, takođe mogle koristiti za merenje temperature među zaposlenima, što je sve češća praksa u kolektivima.

(Izvor RTS)

O autoru

administrator

Ostavite komentar