MEĐU IZMEĐU

BLIŽE VODI SREĆNIJI

251 pregleda

Britansko istraživanje pokazalo je da što je čovek bliže vodi – moru ili jezeru to je srećniji. Bez obzira da li je pijemo, plivamo u njoj ili je jednostavno gledamo, pokazalo se da voda poboljšava naše mentalno i fizičko blagostanje.

Volas Nikols, autor knjige „Plave misli, kaže da osećamo povezanost s morem i jezerom jer nas voda smiruje.„Kada odete na odmor, uglavnom ste negde blizu vode, bilo to kraj jezera, bazena ili plaže, a mnogi će izdvojiti i veću količinu novca kako ne bi morali hodati predugo do vode i kako bi imali predivan pogled iz hotela ili apartmana. Plaćate za taj osećaj. Kada pitate ljude da opišu šta osećaju u blizini vode, odnosno mora, teško im je to objasniti, kazao je Nikolas za Unilad.

Naveo je da je istraživanje pokazalo da su ljudi koji žive blizu neke vode generalno zdraviji i srećniji.Plivanje snižava nivo stresa, reguliše krvni pritisak, poboljšava spavanje i pomaže mišićima da se oporave nakon treninga, a ako niste osoba koja voli da pliva, možete uživati u zvucima talasa i šumu mora, što takođe pozitivno utiče na zdravlje.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar