МЕЂУ ИЗМЕЂУ

БЛИЖЕ ВОДИ СРЕЋНИЈИ

Unsplash

Британско истраживање показало је да што је човек ближе води – мору или језеру то је срећнији. Без обзира да ли је пијемо, пливамо у њој или је једноставно гледамо, показало се да вода побољшава наше ментално и физичко благостање.

Волас Николс, аутор књиге „Плаве мисли, каже да осећамо повезаност с морем и језером јер нас вода смирује. „Када одете на одмор, углавном сте негде близу воде, било то крај језера, базена или плаже, а многи ће издвојити и већу количину новца како не би морали ходати предуго до воде и како би имали предиван поглед из хотела или апартмана. Плаћате за тај осећај. Када питате људе да опишу шта осећају у близини воде, односно мора, тешко им је то објаснити, казао је Николас за Unilad.

Навео је да је истраживање показало да су људи који живе близу неке воде генерално здравији и срећнији. Пливање снижава ниво стреса, регулише крвни притисак, побољшава спавање и помаже мишићима да се опораве након тренинга, а ако нисте особа која воли да плива, можете уживати у звуцима таласа и шуму мора, што такође позитивно утиче на здравље.

(Извор Спутњик)

О аутору

Stanko

Оставите коментар