МЕЂУ ИЗМЕЂУ

БОЉЕ УЈУТРУ НЕГО УВЕЧЕ

Shutterstock

Shutterstock

Прање косе чини се као једноставан задатак, а већина то ради током вечерње рутине јер тада има више времена за сушење и стилизовање. Иако многи мисле да нема везе да ли перу косу ујутро или увече, стручњаци тврде да није исто и откривају која је рутина здравија.

Ако перете косу пре спавања, можда сте приметили да се више масти и да је морате чешће прати. Стручњаци кажу да је то само привидно јер је током спавања притиснута уз јастук, па се изравна односно изгуби волумен, а самим тим делује масније. Ипак, тај губитак волумена довољан је разлог да је свака два дана поновно перете, што никако није здраво. Kолико год мислили да сте је осушили до краја, она ће остати мало влажна, а мокре власи много су осетљивије од сувих и лакше се ломе. Врхови се мрсе и пуцају, а ујутро се будите с лошом и неуредном фризуром, па потрошите много времена на стилизовање.

Још један разлог да избегавате прање косе увече је стварање гљивица. Оне обожавају мокра и топла места, а добитна комбинација су влажна коса и мекани јастук. Оно што никако не би смели да радите је да заспите с потпуно мокром косом – ујутро ћете се врло вероватно пробудити с главобољом, стварају се гљивице, перут… Због ових неколико разлога стручњаци препоручују да косу увек перете у јутарњим сатима, преноси Вечерњи лист.

(Н1)

О аутору

Stanko

Оставите коментар