MEĐU IZMEĐU

BOSANSKE PIRAMIDE

5.129 pregleda
Bosanska piramida Meseca (Foto Semir Osmanagić)

PROFESOR DR KONSTANTIN KOROTKOV (RUSIJA), PREDSEDNIK MEĐUNARODNE ASOCIJACIJE ZA MEDICINSKU I PRIMENJENU BIOELEKTROGRAFIJU: „OTKRIĆE BOSANSKIH PIRAMIDA JE U RANGU OTKRIĆA PIRAMIDA MAJA”.

Nema sumnje da su bosanske piramide i tuneli ostaci nepoznate, visokorazvijene civilizacije, a boravak u praistorijskim podzemnim tunelima Ravne ima jak pozitivan i merljiv učinak na emocionalno i fiziološko stanje svih posetilaca, neki su od zaključaka najpoznatijeg svetskog stručnjaka u oblasti razvoja naučnih instrumenata za snimanje energija prostora i živih bića, prof. dr Konstantina Korotkova iz Rusije.

Profesor Konstantin Korotkov je
fizičar i inženjer kompjuterskih
nauka na Katedri za kompjuterske
nauke i biofiziku na Univerzitetu
za informacijske tehnologije, mehaniku
i optiku u Sankt Peterburgu.

On je, u pratnji zamenika direktora Odeljenja za razvoj Instituta za atomsku fiziku JSC „Atomstroj” iz Moskve nuklearnog fizičara Olega Smirnova, od 5. do 10. marta boravio u Visokom i merio bosansku piramidu Sunca, bosansku piramidu Meseca, tumulus u Vratnici, Praistorijski podzemni lavirint Ravne i „Arheološko-turistički park Ravne 2”. Urađena su i merenja posetilaca tunela Ravne pre i poslije posete i analiza vode sa više lokacija.
Zaključeno je da se nivo energetske aktivnosti na prostorima svih piramida i tunela nalazi u dijapazonu blagotvornog delovanja, odnosno da ima pozitivan učinak na zdravlje.

Profesor Konstantin Korotkov je fizičar i inženjer kompjuterskih nauka na Katedri za kompjuterske nauke i biofiziku na Univerzitetu za informacijske tehnologije, mehaniku i optiku u Sankt Peterburgu. Zamenik je direktora Istraživačkog instituta za zdravlje u istom gradu i predsednik Međunarodne asocijacije za medicinsku i primenjenu bioelektrografiju.

Objavio je više od 200 naučnih članaka u vodećim internacionalnim časopisima za fiziku i biologiju. Vlasnik je 17 patenata iz biofizike. Predavao je u 43 zemlje i učestvovao na više od 100 međunarodnih konferencija. Autor je devet knjiga koje su prevedene na više jezika.
Njegovu EPC/GDV tehniku prihvatilo je rusko Ministarstvo zdravlja i sertifikovana je u Evropi, a koristi je više od 1.000 lekara širom sveta. Istraživao je brojne megalitne lokacije u svetu i energiju piramida u Meksiku i Egiptu.
„Napore dr Semira Osmanagića trebalo bi da podrže svi na naučnom, vladinom i humanitarnom nivou. Ovo otkriće je u rangu otkrića faraonskih grobnica u Egiptu i piramida Maja i Asteka u Centralnoj Americi”, istakao je Konstantin Korotkov.

Konstantin Korotkov

Konstantin Korotkov

Na ovaj način on se pridružio plejadi uglednih svetskih naučnika koji su priznali postojanje bosanskih piramida. Prvi je to uradio egipatski geolog dr Aly Barakat 2006. godine nakon 42 dana istraživanja u Visokom („Bosanska piramida Sunca je ljudskom rukom pravljena piramida”), zatim trostruki doktor arheoloških nauka i egiptolog dr Nabil Svelim 2007. godine posle dve godine istraživanja u Visokom („Bosanska piramida Sunca je najveća piramida na svetu”), ruski geofizičar akademik Oleg Kavroskin 2007. („Bosanske piramide imaju oblik, geometriju i seizmičke vrednosti kao i egipatske piramide”), američki arheolog prof. dr Ezra Zubrov sa Univerziteta Bafalo u Njujorku 2010. („Treba pronaći ko je i kada pravio bosanske piramide i kakva je veza tunela s piramidama”), ruski graditelj piramida Valerij Uvarov 2012. („Bosanske piramide imaju energiju trideset puta jaču nego moderne ruske piramide”), američki astrofizičar dr Pol Laviolete 2014. („Otkriće bosanskih piramida jedno je od najvećih otkrića u arheologiji svih vremena”), srpski inženjer Goran Marjanović 2016. („Objekti u Bosanskoj dolini piramida imaju vrlo precizan raspored kako bi pojačavali energije i stvarali torziona polja na Bosanskoj piramidi Sunca”) i drugi stručnjaci koji su učestvovali na pet međunarodnih naučnih konferencija posvećenih bosanskim piramidama.

Dr Semir Osmanagić

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar