MEĐU IZMEĐU

CELINA VIDOVA ODBRANE

443 pregleda

U „Glasnikovom” Klubu-knjižari-galeriji predstavljena je knjiga „Ogledi o odbrani” (izdavač „Službeni glasnik”), prof. dr Jovana Babića sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. O voom delu istaknutog srpskog filozofa etičara govorili su prof. dr Bogoljub Šijaković, Bogoslovski fakultet, dr Jovan Ćirić, naučni savetnik, Ustavni sud Republike Srbije, doc. dr  Aleksandar Dobrijević, Filozofski fakultet, prof. dr Slaviša Orlović, urednik izdanja i prof. dr Jovan Babić, autor izdanja.

U knjizi se daje presek rada Jovana Babića na temama iz političke etike, etike međunarodnih odnosa, etike rata i mira, globalizacije i svetske vlasti, o slobodi i odgovornosti, ličnom i kolektivnom identitetu, toleranciji i zlu u našem vremenu, privatnosti i odnosu sredstava i ciljeva u političkoj i drugim oblicima ljudske delatnosti.

Centralna tema knjige jeste odbrana, u nekim od njenih mnogih razuđenih i različitih vidova. Razuđenost i raznolikost vidova odbrane odražava veličinu i složenost života, koji predstavlja ogroman, potencijalno beskrajan prostor za nastanak, razvoj i trajanje najrazličitijih vrednosti, koje sve mogu postati cilj i predmet odbrane.

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar