ZOV BUDUĆNOSTI

„CEPTEROV” SVETSKI SJAJ

1.132 pregleda
Ilustracija

Kompanija „Cepter internešenel (Zepter International), čija je misija očuvanje zdravlja i lepote uz slogan „Živi bolje – živi duže, uspešno se predstavila u Dubaiju, Ujedinjenim arapskim emiratima, i to čak dva puta tokom protekla tri meseca, učestvujući na dva najznamenitija međunarodna događaja: Svetskoj izložbi (Dubai Expo) i Arapskom kongresu zdravlja (Arab Health).

Ekskluzivno


MA
Olja Lopušanski

I jedan i drugi svečano je otvorio njegovo visočanstvo šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum, prestolonaslednik Dubaija ipredsedavajući Izvršnog veća zemlje.

(www.arabhealthonline.com)

Arapski kongres zdravlja je izložba najsavremenijih medicinskih uređaja na Bliskom istoku, akreditovanih od strane CME (Continuous Medical Education), koja je održana 2427. januara 2022. godine,u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju. Inspirativne teme, kao što su „Ujedinjeni biznisom, vodeći industriju napredi Poveži se sa inovacijamato menja lice dijagnostike, privukle su više od 60.000 posetilaca iz celog sveta.

Više od 3.500 izlagača iz preko 60zemalja predstavilo je svoje najnovije inovacijei tehnologije, dopunjujući više od 550 regionalnih i međunarodnih govornika koji su održali nadahnuta naučna predavanja.Kompanija„Cepterje svojim izlaganjima još jednom potvrdila lidersku poziciju kada su u pitanju inovacije iz zaustavljanja starenja (anti-ageing), prevencije i tretiranja mnogobrojnih oboljenja.Rabija Adnan, novinar i preduzetnik Dubai Expo News International-a, (Rabbiya Adnan),predstavilanas je u najlepšem mogućem svetlu: „Ovde izlažu isključivo vrhunski međunarodni brendovi. Hajde da porazgovaramo s jednim od najboljih brendova na kongresu!

Glavna tema Dubai Expo-a, Povezivanje umova, stvaranje budućnosti(Connecting Minds, Creating the Future),u potpunosti odgovara konceptunaše kompanije, čiji naučni tim, na čelu s prof. dr Đurom Korugom, lansira revolucionarne inovacije iz oblasti nanotehnologijeza lečenje, profilaksu i anti-ageing. Zahvaljujući upotrebi Nobelovom nagradom ovenačenihnanotehnoloških svojstava fulerena C60, patentirana optika Bioptron-a, za razliku od običnih sočiva, izrađena je pomoću visokokvalitetne švajcarske tehnologijekoja je osvojila brojne prestižne međunarodne nagrade. Fulerenski C60 kompleks sa oksidima metala, integrisanim u matricu optičkih slojeva, generiše hiperpolarizovanu (Bioptron medicinski uređaj) i hiperharmonizovanu svetlost (Hyperlight Eyewear naočare) koje revitalizuju kompletan organizam, čuvajući zdravlje, održavajući mladost i negujući lepotu.

(Hyperlight Eyewear naočare)

Za potrebe ove posebne prilike, kompanija „Cepter se premijerno predstavila, zajedno sa „Zlatarnom Celje (Zepter International &Zlatarna Celje), čiji neprikosnoveni kvalitet dominira na tržištuveć 170 godina!Pomenute kompanije primenjuju najsavremenija nanotehnološka saznanja, utkana u proizvodekoji su jedinstveni u svetu. Prezentovana je ekskluzivna kolekcija čak četiri proizvoda, s fulerenom C60ilyo gold nanozlatom nAu, revolucionarna naučna inovacija koja da omogućava da ostanemo zdravi i lepi, a samim tim daživimo bolje i duže:

1) Hyperlight Fluid Fusion s fulerenom C60 i nAu(nAu@3HFWC);

2) LaDanza, s fulerenom C60 i nAu(nAu@3HFWC);

3) Hyperlight Eyewear naočare, s fulerenom C60i nAu (nanofotonska fulerenska sočiva s nanozlatom)i

4) Hyperlight Optics, s fulerenom C60sa nAu(nanofotonska fulerenska sočiva s nanozlatom, za Bioptron medicinski uređaj).

Studije „Zlatarne Celje oslanjajuse nasvetsku naučnu literaturu,ukazujućina značaj nanozlata u mnogobrojnim aspektima: kozmetici (anti-ageing), biomedicini(prevencija i lečenje) i dijagnostici. Analizirano na atomskoj rezoluciji, nAu potvrđujesvoju kubno-kristalnu strukturu koja poseduje veoma visok stepen biokompatibilanosti i korespondira biostrukturama. Upravo ovakva struktura predstavlja suštinsku razlikuu odnosu na obično zlato koje ima veliku zapreminu u odnosu na površinu.

Hasuprot tome, nanozlato ima velikupovršinu u odnosu na zapreminu, pružajući potpuno drugačija svojstva od običnog zlata, kao što je površinska plazmonska rezonanca putem koje je moguće pretvaranje Au energije i informacije, te prenos na biostrukture i njihova harmonizacija. U sinergiji s fulerenom C60, u potpunosti se ostvaruje sistemski efekat na ljudski organizam. Fuleren C60 i njegovi derivati poseduju jedinstvenu molekularnu arhitekturu koja odgovara konformacionom statusu biostruktura.Putem rezonance prenosi se energija i informacija ovog čudesnog molekula koji je konstantna, savršena i idealna energetsko-informaciona struktura, te dolazi do regeneracije organizma na kvantnom novou.

Testiranje La Danza kreme protiv starenjakože: nanozlato u kombinaciji s tri puta hidroksilovanim fulerenskim vodenim kompleksom (Hyper Harmonized Hydroxylated Fullerene Water Complex3HFWC) pokazalo je značajnopoboljšanje kvaliteta kolagena u tkivu, u vrednosti od 45,7% u poređenju s neutralnom bazom kreme. To je dokazano sredstvo za ultimativno podmlađivanje kože: 1. antioksidans, 2. antibaktericidan, 3. pojačana proizvodnja kolagena, 4. hidratacija, 5. UV zaštita.

Predavanja kompanije „Cepter u vezi s najnovijim i najsavremenijim nanotehnološkim dostignućima naišla su na fantastičan prijem publike na Svetskoj izložbi u Dubaiju. Rezultate bioloških i medicinskih istraživanja i studije slučaja predstavili su dr Rebeka Rudolf, vanredni profesor, stručnjak za tehnologiju nanozlata i njene efekte na ljudsku biologiju, MA Zorana Jović, mernadžer nanokozmetike TFT centra i MA Olja Lopušanski, direktor „Bioptrona za Holandiju.

Dr Danijela Mitrović, „Cepter Antonio Rafaele, glavnikomercijalni direktor.

(Ilustracija: „Cepterov tim u Dubaiju (sleva na desno): Zorana Jović, Tatjana Mijušković, Milisav Janković, Iva Aleksić i Olja Lopušanski).

O autoru

administrator

1 komentar

  • Veoma zanimljiv prikaz, čestitam kompaniji Cepter na velikom uspehu jer je predstavila i srpsku pamet na Svetskoj izložbi. Šteta je što domaća glasila, izuzev Galaksije, nisu ništa deo sada objavila u vezi sa ovim istraživanjima i dostignućima.

Ostavite komentar