ZOV BUDUĆNOSTI

„CEPTEROV” SVETSKI SJAJ

Ilustracija

Ilustracija

Kompanija „Cepter internešenel (Zepter International), čija je misija očuvanje zdravlja i lepote uz slogan „Živi bolje – živi duže, uspešno se predstavila u Dubaiju, Ujedinjenim arapskim emiratima, i to čak dva puta tokom protekla tri meseca, učestvujući na dva najznamenitija međunarodna događaja: Svetskoj izložbi (Dubai Expo) i Arapskom kongresu zdravlja (Arab Health).

Ekskluzivno


MA
Olja Lopušanski

I jedan i drugi svečano je otvorio njegovo visočanstvo šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum, prestolonaslednik Dubaija i predsedavajući Izvršnog veća zemlje.

(www.arabhealthonline.com)

Arapski kongres zdravlja je izložba najsavremenijih medicinskih uređaja na Bliskom istoku, akreditovanih od strane CME (Continuous Medical Education), koja je održana 2427. januara 2022. godine, u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju. Inspirativne teme, kao što su „Ujedinjeni biznisom, vodeći industriju napred i Poveži se sa inovacijamato menja lice dijagnostike, privukle su više od 60.000 posetilaca iz celog sveta.

Više od 3.500 izlagača iz preko 60 zemalja predstavilo je svoje najnovije inovacije i tehnologije, dopunjujući više od 550 regionalnih i međunarodnih govornika koji su održali nadahnuta naučna predavanja. Kompanija „Cepter je svojim izlaganjima još jednom potvrdila lidersku poziciju kada su u pitanju inovacije iz zaustavljanja starenja (anti-ageing), prevencije i tretiranja mnogobrojnih oboljenja. Rabija Adnan, novinar i preduzetnik Dubai Expo News International-a, (Rabbiya Adnan), predstavila nas je u najlepšem mogućem svetlu: „Ovde izlažu isključivo vrhunski međunarodni brendovi. Hajde da porazgovaramo s jednim od najboljih brendova na kongresu!

Glavna tema Dubai Expo-a, Povezivanje umova, stvaranje budućnosti (Connecting Minds, Creating the Future), u potpunosti odgovara konceptu naše kompanije, čiji naučni tim, na čelu s prof. dr Đurom Korugom, lansira revolucionarne inovacije iz oblasti nanotehnologije za lečenje, profilaksu i anti-ageing. Zahvaljujući upotrebi Nobelovom nagradom ovenačenih nanotehnoloških svojstava fulerena C60, patentirana optika Bioptron-a, za razliku od običnih sočiva, izrađena je pomoću visokokvalitetne švajcarske tehnologije koja je osvojila brojne prestižne međunarodne nagrade. Fulerenski C60 kompleks sa oksidima metala, integrisanim u matricu optičkih slojeva, generiše hiperpolarizovanu (Bioptron medicinski uređaj) i hiperharmonizovanu svetlost (Hyperlight Eyewear naočare) koje revitalizuju kompletan organizam, čuvajući zdravlje, održavajući mladost i negujući lepotu.

(Hyperlight Eyewear naočare)

Za potrebe ove posebne prilike, kompanija „Cepter se premijerno predstavila, zajedno sa „Zlatarnom Celje (Zepter International & Zlatarna Celje), čiji neprikosnoveni kvalitet dominira na tržištu već 170 godina! Pomenute kompanije primenjuju najsavremenija nanotehnološka saznanja, utkana u proizvode koji su jedinstveni u svetu. Prezentovana je ekskluzivna kolekcija čak četiri proizvoda, s fulerenom C60 i lyo gold nanozlatom nAu, revolucionarna naučna inovacija koja da omogućava da ostanemo zdravi i lepi, a samim tim da živimo bolje i duže:

1) Hyperlight Fluid Fusion s fulerenom C60 i nAu (nAu@3HFWC);

2) LaDanza, s fulerenom C60 i nAu (nAu@3HFWC);

3) Hyperlight Eyewear naočare, s fulerenom C60 i nAu (nanofotonska fulerenska sočiva s nanozlatom) i

4) Hyperlight Optics, s fulerenom C60 sa nAu (nanofotonska fulerenska sočiva s nanozlatom, za Bioptron medicinski uređaj).

Studije „Zlatarne Celje oslanjaju se na svetsku naučnu literaturu, ukazujući na značaj nanozlata u mnogobrojnim aspektima: kozmetici (anti-ageing), biomedicini (prevencija i lečenje) i dijagnostici. Analizirano na atomskoj rezoluciji, nAu potvrđuje svoju kubno-kristalnu strukturu koja poseduje veoma visok stepen biokompatibilanosti i korespondira biostrukturama. Upravo ovakva struktura predstavlja suštinsku razliku u odnosu na obično zlato koje ima veliku zapreminu u odnosu na površinu.

Hasuprot tome, nanozlato ima veliku površinu u odnosu na zapreminu, pružajući potpuno drugačija svojstva od običnog zlata, kao što je površinska plazmonska rezonanca putem koje je moguće pretvaranje Au energije i informacije, te prenos na biostrukture i njihova harmonizacija. U sinergiji s fulerenom C60, u potpunosti se ostvaruje sistemski efekat na ljudski organizam. Fuleren C60 i njegovi derivati poseduju jedinstvenu molekularnu arhitekturu koja odgovara konformacionom statusu biostruktura. Putem rezonance prenosi se energija i informacija ovog čudesnog molekula koji je konstantna, savršena i idealna energetsko-informaciona struktura, te dolazi do regeneracije organizma na kvantnom novou.

Testiranje La Danza kreme protiv starenja kože: nanozlato u kombinaciji s tri puta hidroksilovanim fulerenskim vodenim kompleksom (Hyper Harmonized Hydroxylated Fullerene Water Complex 3HFWC) pokazalo je značajno poboljšanje kvaliteta kolagena u tkivu, u vrednosti od 45,7% u poređenju s neutralnom bazom kreme. To je dokazano sredstvo za ultimativno podmlađivanje kože: 1. antioksidans, 2. antibaktericidan, 3. pojačana proizvodnja kolagena, 4. hidratacija, 5. UV zaštita.

Predavanja kompanije „Cepter u vezi s najnovijim i najsavremenijim nanotehnološkim dostignućima naišla su na fantastičan prijem publike na Svetskoj izložbi u Dubaiju. Rezultate bioloških i medicinskih istraživanja i studije slučaja predstavili su dr Rebeka Rudolf, vanredni profesor, stručnjak za tehnologiju nanozlata i njene efekte na ljudsku biologiju, MA Zorana Jović, mernadžer nanokozmetike TFT centra i MA Olja Lopušanski, direktor „Bioptrona za Holandiju.

Dr Danijela Mitrović, „Cepter Antonio Rafaele, glavnikomercijalni direktor.

(Ilustracija: „Cepterov tim u Dubaiju (sleva na desno): Zorana Jović, Tatjana Mijušković, Milisav Janković, Iva Aleksić i Olja Lopušanski).

O autoru

Stanko

1 komentar

  • Veoma zanimljiv prikaz, čestitam kompaniji Cepter na velikom uspehu jer je predstavila i srpsku pamet na Svetskoj izložbi. Šteta je što domaća glasila, izuzev Galaksije, nisu ništa deo sada objavila u vezi sa ovim istraživanjima i dostignućima.

Ostavite komentar