MEĐU IZMEĐU

ČETIRI MEGAPROJEKTA

270 pregleda
Arhangelski most

Predstavljamo četiri velika infrastrukturna projekta u Rusiji, čija izgradnja je završena ili će to biti do kraja godine.

Arhangelski most

Novi Arhangelski most preko reke Šeksnu u Čerepovcima otvoren je 10. avgusta. Građen je tri godine i postao je deo transportnog čvora koji spaja Centralni i Severni i Zapadni federalni okrug.

Most u Blagoveščensku

Još jedan kapitalni građevinski projekat je pušten u rad ove godine – automobilski most preko reke Amur u Blagoveščensku. Predviđen je za najmanje tri miliona putnika i prolazak trista hiljada automobila godišnje. Most je povezao Blagoveščensk i kineski Hejhe.

Malmižsko nalazište bakra

Područje rudarsko-prerađivačkog kombinata na Malimižskom ležištu bakra u Habarovskom kraju uporedivo je s teritorijom malog grada: četiri kamenoloma i fabrika za preradu. Investicije u projekat dostigle su rekordan nivo, budžet za izgradnju dostigao je 130 milijardi rubalja (dve milijarde dolara). Prema brojnim procenama, kapaciteti preduzeća su projektovani za proizvodnju od 35 miliona tona do 56 miliona tona rude godišnje. Malmižsko nalazište bakra jedno je od najvećih na svetu. Na osnovu rezultata geološko-istražnih radova, bilansne rezerve iznose oko 2,4 milijarde tona rude, uključujući 8,3 miliona tona bakra, 347,4 tone zlata i 1.676 tona srebra.

Kurska nuklearna centrala

Krajem godine biće puštena u rad Kurska nuklearna centrala – jedno od glavnih gradilišta u novijoj istoriji. U nju je uloženo oko tri milijarde evra.

(Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar