МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ЧЕТИРИ МЕГАПРОЈЕКТА

Архангелски мост

Архангелски мост

Представљамо четири велика инфраструктурна пројекта у Русији, чија изградња је завршена или ће то бити до краја године.

Архангелски мост

Нови Архангелски мост преко реке Шексну у Череповцима отворен је 10. августа. Грађен је три године и постао је део транспортног чвора који спаја Централни и Северни и Западни федерални округ.

Мост у Благовешченску

Још један капитални грађевински пројекат је пуштен у рад ове године – аутомобилски мост преко реке Амур у Благовешченску. Предвиђен је за најмање три милиона путника и пролазак триста хиљада аутомобила годишње. Мост је повезао Благовешченск и кинески Хејхе.

Малмижско налазиште бакра

Подручје рударско-прерађивачког комбината на Малимижском лежишту бакра у Хабаровском крају упоредиво је с територијом малог града: четири каменолома и фабрика за прераду. Инвестиције у пројекат достигле су рекордан ниво, буџет за изградњу достигао је 130 милијарди рубаља (две милијарде долара). Према бројним проценама, капацитети предузећа су пројектовани за производњу од 35 милиона тона до 56 милиона тона руде годишње. Малмижско налазиште бакра једно је од највећих на свету. На основу резултата геолошко-истражних радова, билансне резерве износе око 2,4 милијарде тона руде, укључујући 8,3 милиона тона бакра, 347,4 тоне злата и 1.676 тона сребра.

Курска нуклеарна централа

Крајем године биће пуштена у рад Курска нуклеарна централа – једно од главних градилишта у новијој историји. У њу је уложено око три милијарде евра.

(Спутњик)

О аутору

Stanko

Оставите коментар