MEĐU IZMEĐU

ČIP OD KRAVLJE BALEGE

236 pregleda

Indijci kažu da štiti od zračenja mobilnog telefona.

Indijski vladin organ specijalizovan za dizajn sapuna i raznih proizvoda na bazi kravljeg urina i balege, saopštio je da je napravio čip od balege, koji štiti od zračenja mobilnog telefona, a ta vest je izazvala opštu radost” na društvenim mrežama.Predsednik nacionalne Komisije za krave, koju je prošle godine osnovala vlada, nije objasnio kako funkcioniše čip, već je rekao da je dovoljno da se stavi u futrolu ili masku telefona.

„Primetili smo da mobilni telefon sa tim čipom znatno manje zrači”, rekao je Valabhai Katirija, pokazujući tanku žutu pločicu veličine SIM kartice. Kravlja balega štiti od zračenja, štiti od svega, a ako ovo (čip) unesete u kuću, vaš dom će biti oslobođen od svih zračenja”, rekao je on i dodao da je to nauka sve dokazala”. Katirija nije naveo kakva su istraživanja sprovedena koja su dovela do tog otkrića, koje je na društvenim mrežama ismejano.

Krava se u većem delu Indije sa hinduističkom većinom smatra svetom životinjom. Konzumiranje njenog mesa je zabranjeno u mnogim indijskim saveznim državama.Lokalni mediji preneli su da su čipovi proizvedeni od balege krava u jednom skloništu i da jedan čip košta oko 100 rupija (1,36 dolara ili 1,15 evra). Premijer Narendra Modi je od dolaska na vlasti 2014. godine izdvojio iz budžeta nekoliko miliona dolara za istraživanje proizvoda na bazi kravljeg urina i balege. Iako ne postoji nijedan naučni dokaz o blagotvornom dejstvu kravljeg urina i balege, neki članovi vlade hvale njihove terapeutske vrline, čak i protiv koronavirusa.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar