МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ЦРНА БАНАНА ЗДРАВИЈА

Pixabay

Pixabay

Већина највише воли свеже банане. Али шта учинити с онама које на себи имају црне тачке?

Према студији, банане које су поцрнеле могу имати низ здравствених предности, а могу помоћи и у смањењу ризика од развоја рака. Према Јапанским стручњацима, поцрнеле банане садрже импресивну количину такозваног фактора туморске некрозе или TNF-а. TNF је користан јер уништава малигне или канцерогене туморе пре него што имају прилику да неконтролисано расту и размножавају се, угрожавајући здравље.

TNF је заправо врста протеина и усмерава одређене ћелије имунолошког система ка упали или било којој другој необичној појави у телу, укључујући туморе рака. Према томе, ако сваки дан поједете коју банану с црним тачкама, то може да учини чуда за ваше здравље. Уз то, поцрнеле банане садрже и бројне друге витамине, минерале и антиоксидансе који имају низ здравствених предности.

Такве банане смањују крвни притисак захваљујући калијуму у овом воћу, пише Healthybuilders. Поцрнеле банане могу да поправе и расположење, и да појачају енергију захваљујући витамину B и добрим угљеним хидратима. Због тога ћете бити продуктивнији након што поједете банану. Уз то, банане су одличне и за здравље костију због присуства мангана који, заједно с калцијумом, чини кости јаким и здравим.

(Иyвор Н1)

О аутору

Stanko

Оставите коментар