MEĐU IZMEĐU

DA BUDE TOPLA KAO TELO

196 pregleda

Koliko je ohlađena voda loša za varenje?

Unutrašnja temperatura tela je oko 36 stepeni, zbog toga bi za normalnu funkciju tela i probave trebalo da pijemo vodu slične temperature.„Kada pijemo hladnu vodu, naše telo mora da potroši mnogo energije da poveća temperaturu vode, ostavljajući nam manje energije za ozdravljenje i mentalne funkcije, objasnila je stručnjakinja tradicionalne medicine Sahara Rouz za Mind Body Green.

Hladna voda može negativno da utiče i na probavni sistem, tako što ga usporava.„Pijenjem hladne vode sužavate krvne sudove i možda nećete imati efikasnu funkciju i apsorpciju, dok se pijenjem tople vode krvni sudovi šire, objašnjava stručnjakinja.S druge strane, mnogi lekari preporučuju hladne napitke tokom vežbanja ili onima koji žive na područjima sa toplijom klimom.

„Hladna voda može da spreči značajno povećanje telesne temperature, pa je osvježavajuća i hladi vas, dodaje Rouz.Ako ste žedni nije pametno ni čekati da voda dosegne savršenu temperaturu. Zadržavanje hidratacije trebalo bi da vam bude prioritet, naročito tokom toplijih godišnjih doba i vežbanja.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar