МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ДА БУДЕ ТОПЛА КАО ТЕЛО

Shutterstock

Kолико је охлађена вода лоша за варење?

Унутрашња температура тела је око 36 степени, због тога би за нормалну функцију тела и пробаве требало да пијемо воду сличне температуре. „Kада пијемо хладну воду, наше тело мора да потроши много енергије да повећа температуру воде, остављајући нам мање енергије за оздрављење и менталне функције, објаснила је стручњакиња традиционалне медицине Сахара Роуз за Mind Body Green.

Хладна вода може негативно да утиче и на пробавни систем, тако што га успорава. „Пијењем хладне воде сужавате крвне судове и можда нећете имати ефикасну функцију и апсорпцију, док се пијењем топле воде крвни судови шире, објашњава стручњакиња. С друге стране, многи лекари препоручују хладне напитке током вежбања или онима који живе на подручјима са топлијом климом.

„Хладна вода може да спречи значајно повећање телесне температуре, па је освјежавајућа и хлади вас, додаје Роуз. Ако сте жедни није паметно ни чекати да вода досегне савршену температуру. Задржавање хидратације требало би да вам буде приоритет, нарочито током топлијих годишњих доба и вежбања.

(Извор Н1)

О аутору

Stanko

Оставите коментар