MEĐU IZMEĐU

DAN MATEMATIČKE GIMNAZIJE

841 pregleda
Tatjana Matić govori na svečanosti (MG)

U utorak, 19. septembra 2017. godine, učenici i kolektiv Matematičke gimnazije proslavili su Dan škole. Svečana akademija je održana u Ruskom domu. Prisutnima su se obratili direktor Srđan Ognjanović i gospođa Tatjana Matić, državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Stanko Stojiljković i mr Srđan Ognjanović (MG)

Ove godine su prvi put uručene  zahvalnice onima koji pomažu rad MG i podižu njen ugled. Zahvalnice su uručene: Drašku Stojanoviću, profesoru matematike iz Osnovne škole „Branko Ćopić”, Nataliji Sinanović, novinarki RTS-a, Stanku Stojiljkoviću, novinaru „Politike” i Aleksi Milojeviću, učeniku trećeg razreda Matematičke gimnazije. Povodom odlaska u penziju uručen je poklon prof. dr Zoranu Kadelburgu.

U muzičkom delu programa učestvovali su učenici Vuk Ovaskainen i Danilo Marjanović. Na kraju, gosti su  pozdravili dvadeset sedam učenika koji su osvojili medalje na međunarodnim olimpijadama u školskoj 2016/2017. godini. Nakon oficijalnog dela akademije učenici MG su izveli predstavu “Lajanje na zvezde”, rađenu po motivima istoimenog romana Milovana Vitezović. Predstavu je pripremala profesor Jelena Novović.

(Izvor MG)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar