TREĆI SMER

DESIO (NAM) SE DŽBŠ (ILI DŽ.B.ŠO)

4.645 pregleda
Džordž Bernard Šo (Vikipedija)

stanko-stojiljkovic

Stanko Stojiljković

Znali smo, čekali i dogodilo se. Posle godinu i mesec dana, pa nemamo loše prolazno vreme.

Nijedan vaš komentar nije odbačen. Ali smo se ovih dana našli u neprilici da prvi put jedan ne objavimo. Nekoliko reči koje vređaju, a ništa ne poručuju. Čak nikome nisu ni upućene.

Uverili ste se i sami da smo do sada obznanili sva vaša mišljenja u kojima kudite (i slavite) glavnog urednika, pa šta! Sam je sebe na to mesto postavio, neka ispašta.

Naučni magazin Galaksija otvorio je svoje elektronske stranice raznovrsnim pogledima, kao nijedno glasilo ranije. Ukoliko se tiču tema koje su u ponudi. Možemo osporiti svako tvrđenje i mišljenje, ali ne smemo nijednog pojedinca ružiti.

Saglasni ste, zar ne? E pa neka tako ostane. Istovetno načelo važiće i u štampanom izdanju koje uveliko pripremamo. A ko je kriv? Računar (ili server), jer još ne razlikuje dobronamerne od zlonamertnih poruka. Već smo ga kaznili isključenjem na jednu sekundu, više od toga nismo se usudili davam ne bismo uskratili čitanje.

Da, a kako smo znali da ćemo morati nečije reči da zaustavimo? Eh, pročitali smo poslednju oporuku slavnog pisca Džordža Bernarda Šoa. Na nadrobnom spomeniku su mu upisali: „Znao sam da će se, ako budem dovoljno dugo čekao,  nešto ovako desiti”. (Samo)zajedljiv bez ostatka, i do neumitnog časa.  I veliki obožavalac srpske ćirilice koju je smatrao najsavršenijim pismom.

A u naslovu može i sastavljeno i rastavljeno, nemojte se zbog toga jediti. Ionako smo otpustili lektora koga nismo ni imali. U trećem smeru to nije neizvodljivo.

I ne plaća se.

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar