МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ДУВАН МЕЊА ЛИЧНОСТ

Shutterstock

Научници су у истраживању утврдили да се код пушача неуротичност и импулсивност смирују након одбацивања цигарета. Осим што уништава здравље, научници тврде, пушење уништава и нашу личност. Можда више ни не примећујете промене расположења од којих се свима око вас „диже коса на глави, али оне су вероватно ту.

У истраживању које је спровео Универзитет у Мисурију, утврђено је да су код пушача снажно изражене две особине – импулсивност и неуротичност. Студија је такође открила да су они који су престали да пуше током студије показали драматично повлачење тих особина. То нам говори да можемо очекивати промене повезане с нашом личношћу након престанка пушења. Начин на који вас други људи виде промениће се, а ви ћете постати приступачнији. А да не спомињемо да ћете се и због престанка пушења осећати срећније. Изненадићете се колико ће драме нестати из вашег живота након престанка, а имаћете и јаснији процес размишљања.

У студији су праћени људи који су имали од 18 до 35 година, делимично и због тога што научници кажу да нам је личност изграђена и „закључана када навршимо 35 година. То је и део разлога зашто је теже оставити цигарете касније у животу. Ствари попут жудње, нестрпљења и љутитих испада више нису само нуспојаве цигарета, већ су постале део вас. Много пушача има прави проблем с том променом идентитета, али ако знате шта је томе узрок, можда се лакше одлучите да престанете да пушите, пише YourTango, преноси 24 сата.хр.

(Извор Н1)

О аутору

Stanko

Оставите коментар