MEĐU IZMEĐU

DVOSTRUKO PRIZNANJE

254 pregleda

Profesori dr Duško Bjelica i dr Stevo Popović, najnoviji su laureati prestižne nagrade FIEP Europe Thulin Award. Međunarodno afirmisanim slavodobitnicim i najpoznatijim naučnicima sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, laskavo priznanje će biti dodeljeno, dva puta uzastopno, ove i sledeće godine, prema jednoglasnoj odluci najstarije evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja – FIEP EUROPE.

Profesor Popović će nagradu dobiti na FIEP kongresu u Hrvatskoj 2021. godine, a profesor Bjelica 2022. godine, na FIEP kongresu u Finskoj.FIEP Europe Thulin Award je stručno priznanje ustanovljeno 2010. godine i predstavlja evropsko naučnu afirmaciju kojim se nagrađuju najpoznatije ličnosti iz oblasti fizičkog vaspitanja za dragoceni doprinos razvoju fizičkog vaspitanja na nacionalnom i na evropskom nivou.

Dosadašnji dobitnici ovog priznanja su Gherghe Balint (Rumunija), Domingo Blazquez Sanchez (Španija), Rose-Marie Repond (Švajcarska), Vida Volbekiene (Litvanija), Ivan Prskalo (Hvatska), Jela Labudová (Sloovačka), Enric Sebastiani Obrador (Španija), Igor Nikolajevič Nikulin (Rusija), Karel Fromel (Češka), Aleksejevna Jelizaveta Bogačeva (Rusija), Vladislav Mužík (Češka), Hubert Eschette (Luksenmburg), Ljudmila Baraja (Rusija), Jana Vašíčková (Češka), Rafael Nebot I Villar (Španija), Merce Mateu Serra (Španija), Uwe Puehse (Švajcarska) i Veroljub Stanković (Srbija).

FIEP (Federation Internationale D“education Phisique)je osnovan 1923. godine u Briselu sa ciljem da promoviše razvoj širokog spektra aktivnosti u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta za sve, fitnesa i zdravlja, rekreacije, kao i snalaženja u prirodi, za ljude svih uzrasta i nacija u celom svetu, kao

i da podstakne i doprinese međunarodnoj saradnji u ovim oblastima.

Esad Kučević

O autoru

administrator

Ostavite komentar