MEĐU IZMEĐU

EKONOMISTI FINALISTI

401 pregleda
Pobednički tim (Foto Ekonomski fakultet)

Studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu nadmetaće se u aprilu u Pragu se iz oblasti fundamentalne investicione analize.

Studenti Ekonomskog fakulteta (Aleksandra Beočanin, Renata Gregović, Jovana Vukmirović, Nikola Stanojčić i Đorđe Dimitrijević) Univerziteta u Beogradu plasirali su se u evropsko finale prestižnog takmičenja CFA Institute Research Challenge iz oblasti fundamentalne investicione analize, koje svake godine organizuje istoimeni institut.

U regionalnom finalu tim „Finalysis”
prezentovao je svoju studiju slučaja,
čiji je predmet investiciona odluka
za mađarsku kompaniju „Zwack”.

Studija slučaja tima „Finalysis” je odabrana kao jedna od četiri najbolje na kojima su radili timovi iz regiona istočne Evrope. Naredni krug takmičenja podrazumevao je prezentovanje navedenih studija slučaja u regionalnom finalu, održanom 27. januara 2017. godine u Budimpešti. U regionalnom finalu takmičenja, tim „Finalysis” prezentovao je svoju studiju slučaja, čiji je predmet investiciona odluka za mađarsku kompaniju „Zwack” koja posluje u industriji pića.
Pobeda u regionalnom finalu takmičenja, kvalifikovala je naše studente za učešće u narednom krugu takmičenja – evropskom finalu, koje će biti održano u Pragu, u aprilu 2017. godine. Industrijski mentor tima je Nikola Marković iz kompanije E&Y, a akademski mentor dr Dragan Lončar.
(Izvor: Ekonomski fakultet)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar