МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ЕКОНОМИСТИ ФИНАЛИСТИ

Победнички тим (Фото Економски факултет)

Победнички тим (Фото Економски факултет)

Студенти Економског факултета у Београду надметаће се у априлу у Прагу се из области фундаменталне инвестиционе анализе.

Студенти Економског факултета (Александра Беочанин, Рената Греговић, Јована Вукмировић, Никола Станојчић и Ђорђе Димитријевић) Универзитета у Београду пласирали су се у европско финале престижног такмичења CFA Institute Research Challenge из области фундаменталне инвестиционе анализе, које сваке године организује истоимени институт.

У регионалном финалу тим „Finalysis”
презентовао је своју студију случаја,
чији је предмет инвестициона одлука
за мађарску компанију „Zwack”.

Студија случаја тима „Finalysis” је одабрана као једна од четири најбоље на којима су радили тимови из региона источне Европе. Наредни круг такмичења подразумевао је презентовање наведених студија случаја у регионалном финалу, одржаном 27. јануара 2017. године у Будимпешти. У регионалном финалу такмичења, тим „Finalysis” презентовао је своју студију случаја, чији је предмет инвестициона одлука за мађарску компанију „Zwack” која послује у индустрији пића.
Победа у регионалном финалу такмичења, квалификовала је наше студенте за учешће у наредном кругу такмичења – европском финалу, које ће бити одржано у Прагу, у априлу 2017. године. Индустријски ментор тима је Никола Марковић из компаније Е&Y, а академски ментор др Драган Лончар.
(Извор: Економски факултет)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар