МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ФОНОВЦИ ТРЕЋИ У СВЕТУ

Н1

Н1

Студенти Case Study Club-а Факултета организационих наука (ФОН) у Београду, Милена Гатић, Лука Пољак, Лука Лугоњић и Алекса Савић, под менторством проф. др Весне Дамњановић и Владимира Стојиљковића, освојили су треће место на светском такмичењу у решавању студије случаја Asian Business Case Competition у Сингапуру у области одрживог пословања за грађевинску индустрију. Такмичење је одржано онлајн, у од 17. јула до 11. септембра. Организатор такмичења била је Нањанг пословна школа са Нањанг универзитета из Сингапура, преноси РТС.

Такмичење је обухватило едукативни део кроз радионицу, прелименарне рунде такмичења, полуфинале и финале. Учествовало је преко 60 тимова из целог света док су у финалу учествовала три универзитета. Прво место освојио је Универзитет Азије и Пацифика, а друго место мешовити тим који су чинили студенти из Националног универзитета у Сингапуру, Оксфорд универзитета, Сингапур менаџмент универзитета и Kембриџ универзитета. Студију случаја задала је сингапурска мултинационална компанија за трговину некретнинама City Decelopments Limited – CDL.

Главни изазов који су студенти решавали је како компанија CDL може задржати своју водећу позицију на тржишту у одрживом пословању при изградњи некретнина, кроз побољшање постојећег портофлија некретнина. Студенти ФОН-а предложили су стратегију уласка у сегмент индустријског тржишта и развој првог аутоматизованог одрживог вертикалног складишта аквизицијом старт-апа Urbx. Сингапур је предложен као пилот тржиште с продајним и маркетинг наступом и у земље региона у Азији, Европи и Северној Америци.

(Извор Н1)

О аутору

Stanko

Оставите коментар