U SLICI U REČI

GALAKSIJA U LJUDOVANJU

709 pregleda

Ako ste naumili da sednete prekoputa jednog od najboljih srpskih pisaca, Veselina Gatala, i to pred kamerama – nikako ne odustajte. Zašto? Zato što vredi gostovati u veoma zanimljivoj i gledanoj emisiji „Ljudovanje” na RTRS, koju on uređuje i vodi.

Zašto? Zato što će vas Veselin Gatalo, na prvi pogled nezaniteresovano,  svašta priupitati, a kad pogledate snimak uverićete se da je svoja neobična, čak nesvakidašnja pitanja, valjano promislio.

Zašto? Nema više; ja sam ga upoznao iz drugog pokušaja, i već smo utanačili novi susret. Ima ponovo da ljudujemo u lepoj Banja Luci, jašta. Ukoliko ste zaustili i četvrti put da mi postavite isto pitanje, najpre pogledajte snimak: https://www.youtube.com/watch?v=N9yUY3Na5Dg.

O autoru

Stanko Stojiljković

1 komentar

 • Zanimljivo, kao što ovde o Bogu i svetlosti reče Veselin, slično se završava i moj video na linku
  https://www.youtube.com/watch?v=7FP3ILPLSPQ
  „U početku bešeLogika-logos-reč. I Bog beše reč-logos-Logika. I reče Bog: neka bude svetlost, i bi svetlost.“
  Sa idejom da se nauka i religija jedna drugoj približe, ostajući i jedna i druga bez naboja ideoloških ili dogmatskih isključivosti.
  Po svojoj knjizi predstavljenoj na navedenom videu napisao sam i članak, koji je – eto i te zanimljivosti – upravo pod naslovom „VELIKI PRASAK“ BOŽJE DELO objavljen u prvom broju štampane Galaksije br. 1/2018.
  Veliki pozdrav i Veselinu i Stanku,
  I hvala za sjajnu emisiju
  Milan D. Nešić

Ostavite komentar