У СЛИЦИ У РЕЧИ

ГАЛАКСИЈА У ЉУДОВАЊУ

Веселин Гатало (Јутјуб)

Ако сте наумили да седнете прекопута једног од најбољих српских писаца, Веселина Гатала, и то пред камерама – никако не одустајте. Зашто? Зато што вреди гостовати у веома занимљивој и гледаној емисији „Људовање” на РТРС, коју он уређује и води.

Зашто? Зато што ће вас Веселин Гатало, на први поглед незанитересовано,  свашта приупитати, а кад погледате снимак уверићете се да је своја необична, чак несвакидашња питања, ваљано промислио.

Зашто? Нема више; ја сам га упознао из другог покушаја, и већ смо утаначили нови сусрет. Има поново да људујемо у лепој Бања Луци, јашта. Уколико сте заустили и четврти пут да ми поставите исто питање, најпре погледајте снимак: https://www.youtube.com/watch?v=N9yUY3Na5Dg.

О аутору

Станко Стојиљковић

1 коментар

 • Zanimljivo, kao što ovde o Bogu i svetlosti reče Veselin, slično se završava i moj video na linku
  https://www.youtube.com/watch?v=7FP3ILPLSPQ
  „U početku bešeLogika-logos-reč. I Bog beše reč-logos-Logika. I reče Bog: neka bude svetlost, i bi svetlost.“
  Sa idejom da se nauka i religija jedna drugoj približe, ostajući i jedna i druga bez naboja ideoloških ili dogmatskih isključivosti.
  Po svojoj knjizi predstavljenoj na navedenom videu napisao sam i članak, koji je – eto i te zanimljivosti – upravo pod naslovom „VELIKI PRASAK“ BOŽJE DELO objavljen u prvom broju štampane Galaksije br. 1/2018.
  Veliki pozdrav i Veselinu i Stanku,
  I hvala za sjajnu emisiju
  Milan D. Nešić

Оставите коментар