MEĐU IZMEĐU

GALAKSIJA U MATEMATIČKOJ

630 pregleda
Matematička gimnazija (Vikipedija)

Nakon veoma uspelog prvog pojavljivanja u javnosti, upriličenog pred brojnim uglednim zvanicima u RTS-u, Galaksija nova ili nova Galaksija – a najvernije je reći obnovljena Galaksija, započinje svoja susretanja sa sadašnjim i budućim čitaocima. Prva stanica po redu vožnje bila je 11. maja Matematička gimnazija, po međunarodnim priznanjima najbolja srednja škola na svetu.

Učenici koji lako pobeđuju na svim domaćim i inostranim takmičenjima u matematici, fizici i informatici i drugim oblastima imali su priliku da propitaju nekolicinu autora (akademik Dragan Radenović, prof. dr Zoran Radovanović i prof. dr Miloje Rakočević) i, naravno, glavnog urednika (Stanko Stojiljković).

Goste su pozdravili i prvi naučni magazin u nas predstavili sadašnji direktor mr Srđan Ognjanović i nekadašnji i jedan od osnivača prof. dr Milan Raspopović. Na predlog jednog od đaka Galaksija će u najskorije vreme na svojim stranicama podrobno razmotriti sve vidove bioterorizma, jedne od najvećih pošasti savremene civilizacije.

 

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar