МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ХОЛОГРАФСКО ШТАМПАЊЕ

Позадинско дубинско светло (Курц)

Позадинско дубинско светло (Курц)

Чувена светска компанија „Леонард Kурц” је на сајму Факума 2017. у Фридрисхафену (Немачка) представила нове дизајне за позадинско осветљење у аутомоблиској  индустрији. Kористећи врата као пример, показала је како се употребљава променљиво позадинско светло за дан и ноћ с мењањем боја и њуховог интензитета. Поред површинске обраде, приказани су дизајни с више боја с посебним ефектом дубине, где је тродимензионални изглед био посебно упечатљив као резултат позадинског осветљења.

Новина је комбиновање холографских слика и светлости. Захваљујући овом прототипу, који користи холографску технологију у поступку патентирања, посетиоци су имали прилику да завире у будући холографски дизајн на контролним елементима и дисплејима.

Већина функција позадинског светла може радити и на високопроводљивим сензорима великог капацитета, уграђеним у свим сајамским узорцима, које поизводи компанијин огранак „Полил це”. Контролишу се с једним, с више додира и без додира.

На компанијском штанду демонстрирано је како се комплексне пластичне компоненте обрађују хромом. Посетиоци су уживо гледали поступак топле штампе последње генерације на машини „геба 32/SW”, с логичким контролером који се програмира, интерактивним корисничким приступом и сервоуправљањем, који ће се користити за обрађивање хромом радијаторских решетки са захтевном геометријом.

Курз

„Курц група” је светски лидер у топлој штампи и технологији облагања, која развија, производи и продаје широку лепезу производа за обраду површина, декорацију, обележавање и заштиту од фалсификовања и мноштво машина и алата за штампање. Има више 5.000 запослени у 14 фабрика у Европи, Азији и САД, 24 међународна огранка и глобалну мрежу агенција и продаваца.

Антон Синакијевич

 

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар