MEĐU IZMEĐU

IMA SKRIVENE KAMERE

293 pregleda

Kompanija TCL podnela zahtev za patent, koji ukazuje na skrivene” kamere na telefonu. Patent je otkrio sajt LetsGoDigital, a zahtev je podnet kod CNIPA organizacije u Kini.TCL-ov patent opisuje telefon sa zaobljenim ivicama, sličan iPhone 11 modelu. Uređaj nema izrez, a vidljivo je ispupčenje na poleđini u gornjem delu, gde bi najverovatnije bile smeštene glavna i selfi kamera.

U opisu patenta stoji da je u pitanju mobilni telefon sa kamerom ispod displeja”. Selfi kamera, koja će gledati u korisnika, će biti smeštena direktno ispod displeja. To znači da neće biti izreza i otvora, dok bi deo displeja ispod kojeg je kamera na neki način postao providan, kako bi se omogućilo da kamera funkcioniše kada je to potrebno.

Ostatak telefona izgleda poprilično standardno, sa uglavnom simetričnim okvirima i nešto većim donjim okvirom. Vidljivo je prisustvo standardnog USB Type-C porta, ali nema priključka za slušalice, što sugeriše da bi ovo mogao biti premijum telefon, navodi Benshmark.Za sada, ostaje da se vidi da li će rešenje iz patenta kompanije TCL biti i implementirano u konkretan, komercijalni proizvod.

(Izvor B92)

O autoru

administrator

Ostavite komentar