MEĐU IZMEĐU

INDUSTRIJA 4.0 U SRBIJI

720 pregleda
Skup na Mašinskom fakultetu

Na skupu, koji su organizovali Mašinski fakulet i Privredna komora Beograda, uz podršku resornih ministarstava za nauku, privredu i odbranu, učestvovalo je više od 200 domaćih i stranih eksperata.

Srbija svoj budući razvoj mora da zasniva na novim proizvodnim tehnologijama, čiji potencijal treba iskoristiti za brži ekonomski i privredni razvoj zemlje i njeno bolje pozicioniranje na svetskom tržištu, ocenjeno je prvog dana trodnevne konferencije „SAD – EU – Japan – Srbija/tehnološki samit 2017”, koja se održana na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Na skupu, koji su organizovali Mašinski fakulet i Privredna komora Beograda, uz podršku resornih ministarstava za nauku, privredu i odbranu, učestvovalo je više od 200 domaćih i stranih eksperata. Oni će kroz pozitivna iskustva vodećih zemalja sagledati sve izazove i nove mogućnosti koje pruža program industrija 4.0 i ponuditi najbolji model za razvoj novih proizvodnih industrija u Srbiji.

Pozdravljajući učesnike konferencije, dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Radivoje Mitrović, rekao je da je skup posvećen najnovijim tehnološkim izazovima, koje najveći broj zemalja artikuliše pod nazivom industrija 4.0. To je prilika da se definiše prostor za tehnološki razvoj Srbije na modelu industrija 4.0 ali i njeno pozicioniranje u novoj međunarodnoj podeli rada.

U radu pomenute konferencije po pozivu je učestvovalo 45 vodećih eksperata za nove proizvodne tehnologije i inovativne industrijske politike iz zemlje i sveta.

(Izvor Mašinski fakultet)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar