МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ИСТЕРУЈЕ КИЛОГРАМЕ

Бели лук (Википедија)

Стручњаци препоручују да свакодневно конзумирње белог лука представља одличан начин за успешно мршављење.

Неки верују да тера мрачне силе, али бели лук заправо елиминише сувишне килограме. Бели лук је ефикасан лек, сагорева масноћу и помаже у мршављењу и детоксикацији, наводи су из истраживања објављених у „Журнал нутришн”. Истраживања су показала да бели лук може бити ефикасан у процесу мршављења и да би требало да буде неизбежан део исхране. Бели лук је богат извор витамина Бе6 и Це, влакана мангана и калцијума, а игра и кључну улогу у контроли телесне тежине.

Истраживања су показала да је бели лук уско повезан са сагоревањем масноће. Доказано је да спојеви алицина присутни у белом руку стимулишу процес сагоревања масти. Стручњаци препоручују да свакодневно конзумирње белог лука представља одличан начин за успешно мршављење. Бели лук је такође природни диуретик и повећава производњу урина у организму, што доводи до губитка масти.

Осим тога, бели лук успешно помаже у сагоревању масноће у појасу стомака, повећањем потрошње енергије. Посебно се препоручује да се ујутру бели лук једе уз додатак воде. У топлу воду додајте сок од лимуна, бели лук и одмах попијте, саветују стручњаци и тврде да та комбинација резултира губитком телесне тежине.

Бели лук повећава ниво тестостерона,
а то резултира снажнијом ерекцијом
и додатном енергијом.

Истраживања су такође показала да бели лук контролише ниво холестерола у крви. Доказано је да конзумација белог лука директно утиче на крвне судове. Бели лук повећава ниво тестостерона, а то резултира снажнијом ерекцијом и додатном енергијом. Бели лук, познат и као јак природни антибиотик, одличан је за детоксикацију јер елиминише токсине и побољшава пробаву. Ипак, не треба га јести у превеликим количинама. Свакако се о начину употребе саветују консултације са нутриционистом. Наравно, као негативна страна конзумирања лековитог белог лука, увек се наводи његов, за неке, непријатан мирис. Проблем се може решити тако што ћете лук прогутати, без жвакања.

(Извор Фонет)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар