MEĐU IZMEĐU

ISTERUJE KILOGRAME

Beli luk (Vikipedija)

Stručnjaci preporučuju da svakodnevno konzumirnje belog luka predstavlja odličan način za uspešno mršavljenje.

Neki veruju da tera mračne sile, ali beli luk zapravo eliminiše suvišne kilograme. Beli luk je efikasan lek, sagoreva masnoću i pomaže u mršavljenju i detoksikaciji, navodi su iz istraživanja objavljenih u „Žurnal nutrišn”. Istraživanja su pokazala da beli luk može biti efikasan u procesu mršavljenja i da bi trebalo da bude neizbežan deo ishrane. Beli luk je bogat izvor vitamina Be6 i Ce, vlakana mangana i kalcijuma, a igra i ključnu ulogu u kontroli telesne težine.

Istraživanja su pokazala da je beli luk usko povezan sa sagorevanjem masnoće. Dokazano je da spojevi alicina prisutni u belom ruku stimulišu proces sagorevanja masti. Stručnjaci preporučuju da svakodnevno konzumirnje belog luka predstavlja odličan način za uspešno mršavljenje. Beli luk je takođe prirodni diuretik i povećava proizvodnju urina u organizmu, što dovodi do gubitka masti.

Osim toga, beli luk uspešno pomaže u sagorevanju masnoće u pojasu stomaka, povećanjem potrošnje energije. Posebno se preporučuje da se ujutru beli luk jede uz dodatak vode. U toplu vodu dodajte sok od limuna, beli luk i odmah popijte, savetuju stručnjaci i tvrde da ta kombinacija rezultira gubitkom telesne težine.

Beli luk povećava nivo testosterona,
a to rezultira snažnijom erekcijom
i dodatnom energijom.

Istraživanja su takođe pokazala da beli luk kontroliše nivo holesterola u krvi. Dokazano je da konzumacija belog luka direktno utiče na krvne sudove. Beli luk povećava nivo testosterona, a to rezultira snažnijom erekcijom i dodatnom energijom. Beli luk, poznat i kao jak prirodni antibiotik, odličan je za detoksikaciju jer eliminiše toksine i poboljšava probavu. Ipak, ne treba ga jesti u prevelikim količinama. Svakako se o načinu upotrebe savetuju konsultacije sa nutricionistom. Naravno, kao negativna strana konzumiranja lekovitog belog luka, uvek se navodi njegov, za neke, neprijatan miris. Problem se može rešiti tako što ćete luk progutati, bez žvakanja.

(Izvor Fonet)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar