MEĐU IZMEĐU

ISTERUJE KILOGRAME

325 pregleda

Stručnjaci preporučuju da svakodnevno konzumirnje belog luka predstavlja odličan način za uspešno mršavljenje.

Neki veruju da tera mračne sile, ali beli luk zapravo eliminiše suvišne kilograme. Beli luk je efikasan lek, sagoreva masnoću i pomaže u mršavljenju i detoksikaciji, navodi su iz istraživanja objavljenih u „Žurnal nutrišn”. Istraživanja su pokazala da beli luk može biti efikasan u procesu mršavljenja i da bi trebalo da bude neizbežan deo ishrane. Beli luk je bogat izvor vitamina Be6 i Ce, vlakana mangana i kalcijuma, a igra i ključnu ulogu u kontroli telesne težine.

Istraživanja su pokazala da je beli luk usko povezan sa sagorevanjem masnoće. Dokazano je da spojevi alicina prisutni u belom ruku stimulišu proces sagorevanja masti. Stručnjaci preporučuju da svakodnevno konzumirnje belog luka predstavlja odličan način za uspešno mršavljenje. Beli luk je takođe prirodni diuretik i povećava proizvodnju urina u organizmu, što dovodi do gubitka masti.

Osim toga, beli luk uspešno pomaže u sagorevanju masnoće u pojasu stomaka, povećanjem potrošnje energije. Posebno se preporučuje da se ujutru beli luk jede uz dodatak vode. U toplu vodu dodajte sok od limuna, beli luk i odmah popijte, savetuju stručnjaci i tvrde da ta kombinacija rezultira gubitkom telesne težine.

Beli luk povećava nivo testosterona,
a to rezultira snažnijom erekcijom
i dodatnom energijom.

Istraživanja su takođe pokazala da beli luk kontroliše nivo holesterola u krvi. Dokazano je da konzumacija belog luka direktno utiče na krvne sudove. Beli luk povećava nivo testosterona, a to rezultira snažnijom erekcijom i dodatnom energijom. Beli luk, poznat i kao jak prirodni antibiotik, odličan je za detoksikaciju jer eliminiše toksine i poboljšava probavu. Ipak, ne treba ga jesti u prevelikim količinama. Svakako se o načinu upotrebe savetuju konsultacije sa nutricionistom. Naravno, kao negativna strana konzumiranja lekovitog belog luka, uvek se navodi njegov, za neke, neprijatan miris. Problem se može rešiti tako što ćete luk progutati, bez žvakanja.

(Izvor Fonet)

O autoru

Stanko Stojiljković

1 komentar

  • Beli luk je strašna biljka kao i kopriva.Ove dve biljke pokrivaju širok dijapazon pozitivnih uticaja na ljudski organizam .Ipak u današnje doba što se tiče topljenja kilograma,testosterona,hormona rasta.dijabetisa tipa 2,treba konsultovati fiziološku biologiju čoveka.Naime topiti kilograme je vrlo lako,potrebno je pridržavati se par pravila i rezultati će sami doći.Prvo razmak između obroka mora biti bar 6 h.Zašto ?Zato kada čovek jede organizam luči insulin ,a kada je insulin u maksimumu testosteron pada kao i hormon rasta,itd.Da bi insulin pao na određeni nivo potrebno je 4 h posle jela.Ako jedemo češće pomalo onda je insulin stalno na visokom nivou a to loše utiče na kardiovaskularni sistem kao i na metabolizam masti.Odnosno kada se jede na ovakav način organizam sve ne potrošeno gura u rezervu.Ono što je još opasnije takva mast (naziv Viscelarna)taloži se u organima poput jetre,bubrega srca,očiju u krvnim sudovima,odnosno u samoj ćeliji izazivajući rezistentnost na insulin ćelije,kao i aterosklerozu.Ono što je još bitnije masti se talože između samog tkiva izazivajući i fizičke promene organa.inače svaka kalorija generalno povećava upalu tako da se krug zatvorio.Drugo , treba jesti hranu koja je sa što manjim glikogenskim indeksom,odnosno izbaciti prostije šećera a pojačati vlakna složeniji šećeri.Takav šećer se ne rastvara u tankom crevu ali služi kao odlična hrana za dobre bakterije u debelom crevu.Od šećera inače nastaju te štetne masti.Normano nije potrebno ići iz krajnosti u krajnost ali glavna stvar u mršavljenju i poboljšanju čovekove fiziologije leži u tih par stvari.Veliki razmak između hranjenja,između nikakve grickalice osim vode.Izbegavati hranu poput prostih šećera pa čak i razna peciva.Jesti hranu koja ima manje zasićenih masti i to je to.Normalno bilo kakva fizička aktivnost se preporučuje.

Ostavite komentar